Η Γραβιέρα Νάξου θέλει να κατακτήσει την Ιταλία

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ Νάξου) έλαβε μέρος, για πρώτη φορά, στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών TuttoFood, που πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 5 Μαΐου έως και την Πέμπτη 8 Μαΐου, στο εκθεσιακό κέντρο «Fiera Milano», στο Μιλάνο της Ιταλίας. Στην έκθεση, η ΕΑΣ Νάξου συμμετείχε υπό την αιγίδα του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου Αθηνών και προώθησε τα ποιοτικά της προϊόντα, με τη δημοφιλή Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ να βρίσκεται πρώτη στη λίστα.
«Είμαστε στην καρδιά της μόδας, γιατί η γραβιέρα μας έχει γίνει… μόδα! Η Tuttofood είναι μία μεγάλη, παγκόσμια έκθεση, με μεγάλη προσέλευση. Η γραβιέρα μας πρωταγωνιστεί σε αυτήν, επειδή είναι, νομίζω, το καλύτερο τυρί του κόσμου! Στην Tuttofood κλείνονται και συμφωνίες. Γι’ αυτό είμαστε εδώ: Για να παρουσιάσουμε τη γραβιέρα μας στους επισκέπτες, αλλά και σε εμπόρους. Μέχρι τώρα, έχουμε θετικά αποτελέσματα και πιστεύουμε ότι θα κατακτήσουμε την αγορά της Ιταλίας», δήλωσε σε ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και σε απευθείας μετάδοση από το Μιλάνο ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης. Ύστερα, υπογράμμισε: «Οι συμφωνίες που έχουμε κάνει αφορούν ποσότητες στις οποίες μπορούμε να ανταποκριθούμε – έχουμε, εξάλλου, βάλει πλάτη για τον κτηνοτρόφο και έχουμε ενισχύσει τη ζώνη γάλακτος, με αποτέλεσμα να διαθέτουμε αρκετό προϊόν και να μπορούμε να σταθούμε στην αγορά. Γι’ αυτό και αρχίζουμε να κάνουμε και εξαγωγές. Αυτήν τη στιγμή, εξάγουμε σε 18 χώρες. Στην Ιταλία, έχουμε μπει σε ελληνικά delicatessen μαγαζιά και εστιατόρια και πιστεύω ότι θα μπούμε ακόμα και σε κάποιες αλυσίδες».
Τέλος, ο κ. Καπούνης επεσήμανε πως ο Ιταλός υπουργός Γεωργίας, Φραντσέσκο Λολομπριτζίντα, επισκέφθηκε το περίπτερο της ΕΑΣ Νάξου στην Tuttofood. «Είχαμε μία συζήτηση μαζί του και ήταν ενθουσιασμένος από την παραγωγή της γραβιέρας που γίνεται στη Νάξο, ενώ μας είπε ότι Ελλάδα και Ιταλία είναι φίλοι και πρέπει να αναπτύξουν τις σχέσεις τους», δήλωσε.