Ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων – ΕΛΓΑ για αποζημίωση ροδακινοπαραγών

Ηλεκτρονική πλατφόρμα της Διεπαγγελματικής Πυρηνοκάρπων - ΕΛΓΑ για αποζημίωση ροδακινοπαραγών
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Στη διαμόρφωση ηλεκτρονικής πλατφόρμας προχωρούν τα τεχνοκρατικά στελέχη των συνεταιριστικών οργανώσεων ροδάκινων και νεκταρινιών με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛΓΑ προκειμένου με την κατάλληλη επεξεργασία να ακολουθήσει η αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών από τις βροχοπτώσεις του περασμένου Ιουλίου.  

Την πρωτοβουλία έχει αναλάβει η υπό σύσταση Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, η οποία ενημερώνει πως υπό την σκέπη της, οι Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, θα συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα στοιχεία που αφορούν τις ζημίες που υπέστησαν οι παραγωγοί νεκταρινιών, ροδάκινων συμπύρηνων και επιτραπέζιων, από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου .

-Διαφήμιση-

Τα εν λόγω στοιχεία, κατόπιν υπάρχουσας συμφωνίας , θα παραδοθούν στον ΕΛΓΑ για επεξεργασία.  Όπως επισημαίνει η υπό σύσταση Διεπαγγελματική, «η  επεξεργασία  των στοιχείων θα γίνει εξατομικευμένα  ανά παραγωγό, αντί οριζόντια ανά ποικιλία,  λύση που επελέγη για να προστατεύσει τον δικαιούχο αγρότη από τον κίνδυνο να χαρακτηριστεί η αποζημίωση ως εισοδηματική ενίσχυση και να απαιτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η ανάκτησή της».

Στην ανακοίνωση σημειώνει ακόμη: «Τα τεχνοκρατικά  στελέχη των Συνεταιρισμών είναι σε επαφή με τα αντίστοιχα στελέχη του ΕΛΓΑ  για να συνδιαμορφώσουν την ηλεκτρονική πλατφόρμα, δια μέσου της οποίας θα καταχωρηθούν και θα αποσταλούν τα απαιτούμενα δεδομένα.

Η  ακολουθητέα διαδικασία θα συμπεριλάβει και τους οργανωμένους Αγρότες στους Συνεταιρισμούς και τους μεμονωμένους .

Αφού ολοκληρωθεί η  συγκέντρωση και η  αποστολή  των στοιχείων , έργο στο οποίο   θα συμμετέχουν οι Συνεταιρισμοί , θα προχωρήσει ο ΕΛΓΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  στην επεξεργασία, την  εξατομίκευση και την κάλυψη των ζημιών. 

Η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων (υπό σύσταση)  θα ενημερώνει για κάθε εξέλιξη τους Αγρότες και τους Συνεταιρισμούς».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki