Ηλεκτρικό ρεύμα: Λίγες ημέρες περιθώριο για την υπαγωγή στις μειωμένες χρεώσεις ΕΤΜΕΑΡ

Πλησιάζει στη λήξη της η προθεσμία υποβολής αίτησης των αγροτών για ένταξη στην πλατφόρμα μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ του ΔΑΠΕΕΠ. Η πλατφόρμα είχε ανοίξει για την υποδοχή αιτημάτων στις αρχές Οκτωβρίου ενώ αναμένεται να κλείσει στις 5 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ένταξης έχουν οι καταναλωτές αγροτικής χρήσης την 30/06/2014 και διατηρούν συνεχώς ενεργή την παροχή τους μέχρι να καταστούν δικαιούχοι μειωμένων χρεώσεων.

Όσοι ενταχθούν θα διατηρήσουν τη μειωμένη τιμολόγηση του ΕΤΜΕΑΡ, στα 9 ευρώ/Μεγαβατώρα, ενώ για τους υπόλοιπους η χρέωση θα ανέβει στα 17 ευρώ/Μεγαβατώρα. Η ένταξη στην πλατφόρμα αφορά τη χρήση του 2021 ενώ προηγουμένως η πλατφόρμα είχε ανοίξει για τη διετία 2019-2020.

 

Ζητούν νέα ευκαιρία οι αγρότες που δεν μπήκαν

Αρκετοί είναι οι παραγωγοί που ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν την ύπαρξη της πλατφόρμας, ενώ και στις τάξεις των λογιστών φαίνεται να υπάρχει ελλιπής ενημέρωση σχετικά με τη δυνατότητα των πελατών τους να ενταχθούν σε αυτήν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση αγρότη από τα Χανιά (τα στοιχεία του είναι στη διάθεση της «ΥΧ») που μας κάλεσε ενημερώνοντάς του ότι δεκάδες συνάδελφοί του, αλλά και οι λογιστές με τους οποίους συνεργάζονται, δεν γνώριζαν για τη δυνατότητα υπαγωγής στην πλατφόρμα μειωμένων χρεώσεων ΕΤΜΕΑΡ.

Σε συνδυασμό με τα «φουσκωμένα» τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, οι αγρότες εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους, κατά πόσο θα μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, σε μια περίοδο με μεγάλη αύξηση στο κόστος παραγωγής.

Η «ΥΧ» απευθύνθηκε στον ΔΑΠΕΕΠ για περισσότερα στοιχεία σχετικά με την εξέλιξη ένταξης των αγροτών στην πλατφόρμα, χωρίς να λάβει κάποια απάντηση.