Ημερίδα για καινοτόμες εφαρμογές στη βιώσιμη χρήση υδάτινων πόρων

: Ημερίδα για καινοτόμες εφαρμογές στη βιώσιμη χρήση των υδάτινων πόρων

Ενημερωτική αγροτική ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες εφαρμογές για τη βιώσιμη χρήση των υδάτινων πόρων στον τομέα της γεωργίας» πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο Φαρσάλων. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δράσης 5, Ενέργεια 3 «σεμινάρια μεταφοράς τεχνογνωσίας» του έργου adapt2change «Προσαρμογή της γεωργικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στους περιορισμένους υδατικούς πόρους» υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων, με τη συμμετοχή της Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών.

Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο κ. Δημ. Καλφούντζος, γεωπόνος καθηγητής ΤΕΙ Θεσσαλίας, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην εξοικονόμηση ενέργειας και νερού, στα αυτόνομα γεωθερμικά θερμοκήπια: υδροπονία, αβαθής γεωθερμία, ανακύκλωση νερού. Την ημερίδα συντόνισε η κ. Ευαγγελία Κοσμανίδου στέλεχος της Δράσης 5 / Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. η οποία παρουσίασε συνοπτικά το έργο Adapt2change.

Στο εταιρικό σχήμα του έργου, εκτός του συντονιστή φορέα, που είναι το ΤΕΙ Θεσσαλίας, συμμετέχουν: Το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών της Κύπρου, το ΤΕΙ Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΚΕΚ Ευρωπληροφόρηση Α.Ε. και η εταιρία ICON GROUP L.t.d. Ο γενικός στόχος του έργου είναι να δείξει την προσαρμογή της αγροτικής παραγωγής στην κλιματική αλλαγή και στην περιορισμένη παροχή νερού.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Φαρσάλων κ. Γιάννης Βασιλείου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Φαρσάλων κ. Δημήτρης Μπαμπανίκας και κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Ενιπέα κ. Αναστάσιος Δραχμάνης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Νέων Αγροτών κ. Νίκος Παυλονάσιος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, γεωπόνοι και αγρότες.

Γιώργος Ρούστας