Ημερίδα για την νέα ΚΑΠ στη Λάρισα στις 9 Νοεμβρίου

Με ομιλητή τον Τ. Χανιώτη

Ημερίδα για την νέα ΚΑΠ στη Λάρισα στις 9 Νοεμβρίου
-Διαφήμιση-

Παρουσία της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, ευρωβουλευτών και πλήθος εκπροσώπων αγροτικών φορέων και με κεντρικό ομιλητή τον Διευθυντή της Οικονομικής Ανάλυσης, Προοπτικών,  Αξιολογήσεων & Επικοινωνίας της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χανιώτη Τάσο θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 9 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 π.μ. στο ξενοδοχείο IMPERIAL στη Λάρισα, ημερίδα για την νέα ΚΑΠ 2021-2027 και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Ημερίδα για την νέα ΚΑΠ στη Λάρισα στις 9 ΝοεμβρίουΤην ημερίδα συνδιοργανώνουν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Περιφερειακή Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας και η ΠΕΝΑ-Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την στηρίζουν οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων & Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο – Παράρτημα Κεντρικής Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γεωπόνων, ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας και η Ε.Ν.Α Ν. Λάρισας.

Να σημειωθεί πως μεταξύ των ομιλητών θα είναι και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου που μετέχουν στην ομάδα εργασίας για την ΚΑΠ.  

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση και θα παραστούν στην ημερίδα ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, οι ευρωβουλευτές Μαν. Κεφαλογιάννης, Ν. Μαριάς, οι τομεάρχες της ΝΔ Φ.Αραμπατζή, του ΚΙΝΑΛ Μ. Τζελέπης.  

Σε συνέντευξη τύπου τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής (Γιώργος Κωτσός, Σοφολόγης Δημήτριος, Κόκουρας Ιωάννης, Σιδερόπουλος Χρήστος, Παυλονάσιος Νικόλαος) τονίζονται τα εξής: Η Κοινή Γεωργική Πολιτική αποτελεί μία από τις παλαιότερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μείζον ζήτημα σε έναν κόσμο, που εξελίσσεται με ταχείς ρυθμούς, θέτοντας συνεχώς προκλήσεις, που σήμερα καλούνται να αντιμετωπίσουν όχι μόνο οι αγρότες, οι νέοι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι αλλά και οι κοινωνίες.

Η ημερίδα αυτή έχει ως στόχο την ενημέρωση για τις αλλαγές που θα φέρει η νέα ΚΑΠ 2021-2027, οι οποίες θα διαμορφώσουν ένα νέο τοπίο στον αγροτικό χώρο. Ενδεικτικά, κάποιες από τις αλλαγές που έρχονται είναι το νέο στρατηγικό σχέδιο της Ε.Ε., η εθνική στρατηγική της χώρας μας, ο μικρότερος προϋπολογισμός της Ε.Ε., η αλλαγή πολιτικής στήριξης των περιοχών, οι πολιτικές στήριξης σε προϊόντα (συνδεδεμένη ενίσχυση).

Η παρουσία σας και οι θέσεις για το μέλλον αυτής της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής 2021-2027 κρίνεται σημαντική και θα συμβάλλει στην συζήτηση για την εξεύρεση νέων λύσεων στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για τον αγροτικό κόσμο».  

-Διαφήμιση-