Ηράκλειο: Λιομάζωμα χωρίς άδεια: 50 ελιές ραβδίστηκαν από αγνώστους

Άλλο ένα περιστατικό με αγνώστους να … καρπώνονται κυριολεκτικά τους κόπους ιδιοκτητών ελαιόφυτων, σημειώθηκε αυτήν τη φορά στην περιοχή Γωνιές, κοντά στο εγκαταλελειμμένο χωριό Μικρά Επισκοπή, του δήμου Μινώα Πεδιάδος.

Πρόκειται για περιστατικό που καταγγέλλει η Ελευθερία Νιονάκη, μηχανικός στο ΕΛΜΕΠΑ, η οποία με έκπληξη διαπίστωσε χθες 8 Ιανουαρίου και ενώ είχε προγραμματίσει να προχωρήσει στην ελαιοσυγκομιδή ότι τα συνολικά 50 ελαιόδεντρα τξς σε δύο διαφορετικά χωράφια, σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, είχαν ραβδιστεί από επιτήδειους. Η ίδια είναι πεπεισμένη, μιλώντας στη ΝΕΑ Ματιά, ότι πίσω από αυτήν την ενέργεια κρύβονται άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά την περιοχή, αλλά και το ιδιοκτησιακό των ελαιοτεμαχίων.

Με τη δημοσιοποίηση του δικού μας περιστατικού, προέκυψαν άλλες δύο περιπτώσεις με ιδιοκτήτες που, όπως και εμείς. καλλιεργούμε από απόσταση τα ελαιόδεντρα. Δηλαδή η μόνιμη κατοικία μας δεν είναι στην ευρύτερη περιοχή. Το ίδιο συνέβη και στις περιουσίες μιας γυναίκας που κατοικεί στο Βέλγιο και μιας άλλης η οποία, όπως και εμείς, κατοικεί στο Ηράκλειο.” αναφέρει η κ Νιονάκη.

Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες αγρότες αλλά και οι ετεροεπαγγελματίες που σχολιάζουν ότι από τότε που καταργήθηκε ο θεσμός της αγροφυλακής, η ύπαιθρος έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη αρένα αυθαιρεσίας. Φαινόμενο που φαίνεται ότι έχει … φουντώσει φέτος, με την κατακόρυφη άνοδο της τιμής του λαδιού!

Πηγή: neamatia.gr