Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ορίζει ξανά τον Χόγκαν επίτροπο

-Διαφήμιση-

γράφει ο Νίκος Τράγγαλος

Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ορίσει τον κ. Χόγκαν ως επίτροπο για δεύτερη φορά, με τον τελευταίο να κατανοεί ότι ανταγωνίζεται για το πολυπόθητο χαρτοφυλάκιο του εμπορίου. Ο κ. Βαραντκάρ δήλωσε προχθές ότι ο Χόγκαν είχε κάνει «εξαιρετική δουλειά» ως επίτροπος Γεωργίας. Ο κ. Χόγκαν επικρίθηκε έντονα από τους συναδέλφους του στο κόμμα Φάιν Γκέιλ, για τη στάση του μετά την εμπορική συμφωνία της ΕΕ με τις χώρες του μπλοκ Mercosur.

Η συμφωνία έχει εξαγριώσει τους Ιρλανδούς αγρότες που ανησυχούν για τις φθηνές εισαγωγές βόειου κρέατος από τη Νότια Αμερική, οι οποίες θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη βιομηχανία τους. Ο πρωθυπουργός αναγνωρίζει τις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου της Ευρώπης σε σχέση με τη συμφωνία αυτή. Παρ’ όλα αυτά, όπως τόνισε και στους συναδέλφους του στο κόμμα, «ο κ. Χόγκαν είναι ευρέως αποδεκτός στις Βρυξέλλες και σε ολόκληρη την Ευρώπη ως ικανός διαπραγματευτής και κάποιος ο οποίος χτίζει συμμαχίες».

Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας σημείωσε, επίσης, ότι ο Χόγκαν έχει εξασφαλίσει ένα πακέτο βοήθειας στους Ιρλανδούς βοοτρόφους «σε αναγνώριση των σημαντικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει ο τομέας ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αναταραχής στην αγορά που σχετίζεται με το Brexit». Η ιρλανδική κυβέρνηση θα «συνεργαστεί στενά με τους συναδέλφους μας στην ΕΕ για να τον στηρίξει για την εξασφάλιση του καλύτερου δυνατού χαρτοφυλακίου».