Ιταλός υπουργός: Γεωργία και περιβάλλον πρέπει να συμβαδίζουν

Ιταλός υπουργός: Γεωργία και περιβάλλον πρέπει να συμβαδίζουν
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

«Ο αγροτικός τομέας και το περιβάλλον πρέπει να συμβαδίζουν, λαμβάνοντας υπόψη το ρόλο που διαδραματίζει ο καθένας εξ αυτών», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ιταλίας, Gian Luca Galletti, στη EURACTIV.

Ο κ. Galletti τόνισε ότι η γεωργία είναι απαραίτητη για το περιβάλλον, όχι μόνο επειδή ένα καλό περιβάλλον ευνοεί την καλή γεωργία, αλλά και επειδή η καλή γεωργία αντιστοιχεί σε ένα καλό περιβάλλον.

-Διαφήμιση-

Ο Ιταλός πολιτικός συνέδεσε το ρόλο της γεωργίας με τις δεσμεύσεις της ΕΕ στη Συμφωνία του Παρισιού. «Οι συνεισφορές του αγροτικού κόσμου πρέπει να είναι αποφασιστικές».

Σύμφωνα με τον υπουργό, η γεωργία ακριβείας και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα θα μπορούσαν να συμβάλουν στην επίτευξη ακόμη και αυτών των φιλόδοξων στόχων που έχει υπογράψει η Ευρώπη, μειώνοντας τις εκπομπές CO2 κατά 40% μέχρι το 2030.

«Το γεγονός αυτό πρέπει να συμβαίνει εναρμονισμένα, αναγνωρίζοντας ότι η γεωργία είναι ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομίας και έχει ισχυρή προοπτική ανάπτυξης, απασχολώντας πολλούς ανθρώπους», εξήγησε.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki