Ιωάννινα: Ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο

Ιωάννινα: Ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα σε καλλιέργειες και οδικό δίκτυο

Ζημιές και προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και σε καλλιέργειες κυρίως στην περιοχή των Ιωαννίνων προκάλεσαν την Τρίτη 23/8 οι έντονες καταιγίδες, οι ισχυροί άνεμοι και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις.

Προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών καταβάλει η περιφέρεια Ηπείρου, καθώς τα καιρικά φαινόμενα έπληξαν το σύνολο της περιφέρειας, κυρίως δε την Π.Ε. Ιωαννίνων.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, για αρκετές ώρες παρέμεινε κλειστό το τμήμα Κόνιτσα – Δίστρατο (θέση Άρματα), ενώ στον οδικό άξονα Ιωάννινα – Κοζάνη (μετά την Κόνιτσα) προβλήματα προκλήθηκαν από φερτά υλικά στο οδόστρωμα.

Υπό το συντονισμό της διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων εργάστηκαν από το απόγευμα της Τρίτης για την διασφάλιση της πρόσβασης στο οδικό δίκτυο, ενώ σήμερα συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης.

Επίσης, ζημιές σε καλλιέργειες καταγράφηκαν κυρίως στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων (περιοχές Μπάφρας και Νεοκαισάρειας), στην Κόνιτσα και την περιοχή Ζαγορίου.