Κ. Φωτάκης: Κυβερνητική προτεραιότητα η σύνδεση αγροτικής παραγωγής με την έρευνα

Κ. Φωτάκης: Κυβερνητική προτεραιότητα η σύνδεση αγροτικής παραγωγής με την έρευνα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Η Αγροδιατροφή, η Γεωργία Ακριβείας και η Περιβαλλοντική Γονιδιωματική είναι από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Φωτάκης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
 
Το γεγονός αυτό υπογράμμισε ο κ. Φωτάκης μετά από τις επισημάνσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, Νίκου Παπαδόπουλου στην επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, ο οποίος ζήτησε να συνδεθεί η έρευνα με την αγροτική τεχνολογία στην πράξη ώστε να μη μένει στη σφαίρα της επιστήμης αλλά να επωφεληθεί κι ο παραγωγός και να αξιοποιηθεί το μοντέλο της Μεσογειακής Διατροφής.

Έδωσε δε το εξής παράδειγμα για τη σύνδεση παράδοσης και έρευνας με τη σύγχρονη παραγωγική διαδικασία: «Πώς θα κάνουμε, σήμερα, μια ελληνική φυλή, που είναι καλή, αλλά έχει μικρή ρόγα να μπει στο αρμεκτήριο;» είπε και ζήτησε να υπάρξει έρευνα για να συνδεθεί η αγροτική παραγωγή με τη γεωθερμία για να μειωθεί το κόστος παραγωγής.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Φωτάκης, σημείωσε πως υπάρχουν διάφορες καινοτομίες, που προέρχονται από ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμη και εξαρτημάτων, για δορυφόρο, που παράγονται στην Ελλάδα. Υποστήριξε πως στο κομμάτι της έρευνας η κυβέρνηση έχει σε προτεραιότητα την Αγροδιατροφή, τη Γεωργία Ακριβείας και την Περιβαλλοντική Γονιδιωματική.
 
Εξήγησε μεταξύ άλλων πως ήδη υπάρχει μια πρωτοβουλία που λέγεται «Δρόμοι του Αμπελώνα», που χρησιμοποιεί υπερσύγχρονες τεχνικές γονιδιωματικής ανάλυσης, DNA και άλλες μοριακές τεχνικές, για να βρει την προέλευση των ελληνικών ποικιλιών αμπελιού.  

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki