Κ. Μπαγινέτας: «Διαπραγμάτευση για την χωροθέτηση μειονεκτικών περιοχών»

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κωνσταντίνος Μπαγινέτας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κοζάνη.

Σε αρκετές περιοχές έγιναν λάθη και παραλείψεις ανέφερε, ενώ την περίοδο 2021-2027 θα υπάρχει καινούρια αναθεώρηση και δυνατότητα διαπραγμάτευσης στα πλαίσια της νέας ΚΑΠ για την χωροθέτηση μειονεκτικών περιοχών. Για το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης στάθηκε στο μέτρο σχεδίων βελτίωσης  και στον εκσυγχρονισμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Εντός του έτους ως τις 15 Δεκεμβρίου έχει ζητήσει από όλους του περιφερειάρχες αποφάσεις ένταξης για τον εκσυγχρονισμό γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Επίσης μίλησε για την προκήρυξη νέων μέτρων, όπως του μέτρου για την προστασία από τα έντονα κλιματικά φαινόμενα. Πήγε στους Πύργους , μαζί με το συνάδελφο όπως τον χαρακτήρισε Γιώργο Κασαπίδη και είδε την πολύ καλή δουλειά των αγροτών για την προστασία των μήλων και κερασιών με δίχτυα .Λόγο έκανε και για τα συστήματα ποιότητας, ώστε να επωφεληθούν οι αγρότες.

Πηγή: prlogos.gr