Καμπάνα στον πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας Θ. Κοκκινούλη λόγω οφειλών στο ΙΚΑ

Καμπάνα στον πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας Θ. Κοκκινούλη λόγω οφειλών στο ΙΚΑ
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της δικαιοσύνης στον πρώην πρόεδρο της ΕΑΣ Λάρισας Θανάση Κοκκινούλη, ο οποίος καταδικάστηκε προχθές από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας σε 2+1 χρόνια και χρηματική ποινή για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στο ΙΚΑ.

Το υπόλοιπο Διοικητικό Συμβούλιο της συνεταιριστικής οργάνωσης (8 μέλη), το οποίο επίσης κατηγορούνταν, αθωώθηκε. Στην απολογία τους οι συνεταιριστές υποστήριξαν ότι η οργάνωση είχε μπει σε ρύθμιση, το 2009 πληρώθηκαν οι δύο δόσεις στο ΙΚΑ, αλλά άγνωστο σε αυτούς η οικονομική Υπηρεσία της Ένωσης δεν κατέβαλε την τρίτη δόση, με αποτέλεσμα η ΕΑΣ να τεθεί εκτός ρύθμισης. Να σημειωθεί ότι πρωτοδίκως σύσσωμη τότε η διοίκηση της πρώην ΕΑΣ είχε καταδικασθεί σε 6 χρόνια και χρηματική ποινή πολλών χιλιάδων ευρώ. Η ποινή είναι εφέσιμη και σύμφωνα με πληροφορίες ο δικαστικός αγώνας των συνεταιριστών θα συνεχιστεί στον Άρειο Πάγο.

Κραυγή απόγνωσης από Σπ. Τσικρίκα

Να σημειωθεί ότι σε δικαστικό μαραθώνιο έχουν επιδοθεί κι άλλα μέλη της διοίκησης, όπως για παράδειγμα ο διάδοχος του Θ. Κοκκινούλη στην προεδρεία της οργάνωσης Σπύρος Τσικρίκας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την ημέρα καταδίκης του Χαλκιώτη συνεταιριστή, ο κ. Σπ. Τσικρίκας είχε άλλο δικαστήριο στην Αθήνα για μη καταβολή εισφορών στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τον κ. Τσικρίκα «την περασμένη εβδομάδα εγκατέλειψα τα χωράφια μου, δεν μπόρεσα να μαζέψω βαμβάκι, γιατί έπρεπε να βρίσκομαι για εκκρεμείς υποθέσεις της ΕΑΣ Λάρισας την Δευτέρα στην Αθήνα, την Τετάρτη πάλι στην πρωτεύουσα και την Παρασκευή στην Χαλκιδική για χρέη προς ελαιοπαραγωγούς, τα οποία όμως δημιουργήθηκαν με υπαιτιότητα του μεσίτη (ο οποίος καταδικάστηκε). Έχω εξαντληθεί οικονομικά, αλλά και ψυχικά καθώς δίνω την μάχη του αυτονόητου, δηλαδή πρέπει να πείσω την Δικαιοσύνη ότι κληρονόμησα μια κακή οικονομική κατάσταση και βρέθηκα αντιμέτωπος με την γραφειοκρατία (σκόπιμα ή μη θα το κρίνει ο χρόνος), αφού η εκκαθάριση δεν μας επέτρεπε ούτε να πουλήσουμε, ούτε να αξιοποιήσουμε την ακίνητη περιουσία μας, ώστε να καταβάλουμε τις οφειλές της οργάνωσης» δηλώνει χαρακτηριστικά στην ΥΧ, ο λαρισαίος συνεταιριστής.           

 

-Διαφήμιση-