Και νέα αγρότισσα και μάνα σε καθημερινό αγώνα

Πως η Σοφία Μπινιάρη καταφέρνει να ξεπερνά τις δυσκολίες της υπαίθρου

Κατάφερε να συνδυάσει τη σκληρή αγροτική ζωή και το μεγάλωμα των τριών παιδιών της κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Ξυπνάει από τα χαράματα για να φροντίσει τα ζώα και τα χωράφια της, αλλά και να αντεπεξέλθει στις καθημερινές οικογενειακές υποχρεώσεις της. Δεν το βάζει, όμως, κάτω.

Η 38χρονη νέα αγρότισσα, Σοφία Μπινιάρη, ζει και εργάζεται στο χωριό Δήμαινα Αργολίδας, όπου μαζί με τον σύζυγό της εκτρέφει ζώα και παράγει κρέας και γάλα, το οποίο προωθεί σε τυροκομείο της περιοχής και σε κρεοπωλεία. Παράλληλα, παράγει και βερίκοκα, τα οποία στη συνέχεια παίρνουν τον δρόμο της μεταποίησης.

Επίσης, η οικογενειακή επιχείρηση παράγει και εμπορεύεται έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μάλιστα, για την ενίσχυση του ελαιοδέντρου χρησιμοποιεί ως λίπασμα την κοπριά από τα ζώα, σε συνδυασμό με ενεργούς μικροοργανισμούς, οι οποίοι διασπώνται σε σύντομο χρονικό διάστημα και απορροφούνται καλύτερα από το δέντρο.

«Δεν έχω μετανιώσει που ασχολούμαι με τη γεωργία, παρά το γεγονός ότι η ζωή στα κτήματα είναι ιδιαίτερα σκληρή, ειδικά για μια γυναίκα που μεγαλώνει τρία παιδιά», μας λέει η κα Μπινιάρη και προσθέτει: «Δυστυχώς, δεν υπάρχει ουσιαστική μέριμνα για την Ελληνίδα αγρότισσα και κτηνοτρόφο από την πολιτεία».

Νικολέτα Τζώρτζη