Σε ύφεση η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας (upd)

Καίγονται σπίτια στο κέντρο της Λευκάδας

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Λευκάδας. Όπως γνωστοποίησε η Πυροσβεστική, μέσω του λογαριασμού της στη twitter, περιορίστηκε η εξάπλωσή της. 

Μέχρι στιγμής έχουν τυλιχθεί στις φλόγες έξι ξύλινα παραδοσιακά σπίτια καθώς και ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις σχεδόν από όλη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ από αέρος συμμετέχει το πυροσβεστικό ελικόπτερο S-64 Έρισκον.

Πυκνός καπνός έχει σκεπάσει την πόλη. Σύμφωνα με το mylefkada.gr, η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο σε οικία στην περιοχή του Μαρκά απέναντι ακριβώς από το ιστορικό κτήριο της Βιβλιοθήκης.

Νωρίτερα, το ypaithros.gr έγραφε:

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 στο κέντρο της Λευκάδας. Η φωτιά καίει σπίτια στο στενό της βιβλιοθήκης στην παλιά πόλη του νησιού.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 8 οχήματα της πυροσβεστικής με 20 άνδρες. 
   
Ήδη τέσσερα παραδοσιακά ξύλινα σπίτια έχουν τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λευκάδας, Ευθύμης Γεωργακόπουλος, στο σημείο έχει σπεύσει μεγάλη πυροσβεστική δύναμη από ξηράς, αλλά και από αέρος, καθώς πρόκειται για πυκνοκατοικημένη περιοχή με τα ξύλινα σπίτια της να βρίσκονται το ένα δίπλα στο άλλο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα