Με καινούργιο όνομα και λογότυπο η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων

Με καινούργιο όνομα και λογότυπο η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων

Από φέτος η ΕΕΠΕΣ μετονομάζεται σε Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ).

Την αλλαγή ονόματος, λογοτύπου και εν γένει εικόνας στην ελληνική αγορά αποφάσισε να ξεκινήσει τη νέα χρονιά η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών και Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ) με σκοπό να προσελκύσει νέα μέλη και να εντείνει τις εργασίες της. Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πολλαπλασιαστικού Υλικού (ΣΕΠΥ) θα ονομάζεται πλέον η Ένωση μετά από απόφαση της ετήσιας καταστατικής επαναληπτικής γενικής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Εκτός από την αλλαγή ονόματος και λογοτύπου, αλλά και την απαραίτητη τροποποίηση του καταστατικού, μετά την ανάλυση των πεπραγμένων του 2016 από το Γενικό Γραμματέα Βασίλη Ανδριώτη, η ΕΕΠΕΣ έθεσε και τις προτεραιότητες και τους στόχους της νέας χρονιάς. Ο πρόεδρος της ΕΕΠΕΣ Ευθύμιος Ευθυμιάδης ανακοίνωσε ότι φέτος από τους πρωταρχικούς στόχους του ΣΕΠΥ, πλέον, είναι η προώθηση της χρήσης πιστοποιημένων σπόρων σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, η επιδίωξη συνεργασίας με τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, η ίδρυση άτυπης επιτροπής συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου και του Υπουργείου για θέματα πολλαπλασιαστικού υλικού και η στήριξη του έργου των δύο κλαδικών επιτροπών του Συνδέσμου.

Μεταξύ άλλων ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στη σύσταση της ομάδας συνεργασίας μεταξύ ΕΕΠΕΣ, ΕΣΥΦ και ΣΠΕΛ και στα θετικά που είχε αυτή για τις οργανώσεις. Μάλιστα, έγινε γνωστό ότι θα γίνει σύντομα απόπειρα δημιουργίας δευτεροβάθμιας οργάνωσης μεταξύ αυτών των ενώσεων εισροών, ώστε να καταστεί πιο τυπική και ισχυρή η σχέση μεταξύ των συλλόγων.

Μεγάλη σημασία κατά τη διάρκεια της συνέλευσης έλαβε το ζήτημα της μείωσης της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιημένου σπόρου σκληρού σιταριού στις συνδεδεμένες ενισχύσεις, το οποίο είχε οικονομικές επιπτώσεις στα μέλη του συνδέσμου και για το οποίο γίνονται συνεχείς παρεμβάσεις στο υπουργείου. Σοβαρή έκταση δόθηκε και στο φαινόμενο του παρεμπορίου και της κατάχρησης της ελεύθερης διασυνοριακής διακίνησης πολλαπλασιαστικού υλικού από ιδιώτες, ενώ τα μέλη πρότειναν πιθανές λύσεις και παρεμβάσεις σε αυτό το σοβαρό ζήτημα.

Ο νέος ΣΕΠΥ και τα μέλη του δηλώνουν έτοιμοι για μια δημιουργική χρονιά κατά τη διάρκεια της οποίας θα δοθεί  σημαντική προσοχή σε όλα τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου.