Καλαμάτα: Πεζοπορία στα μονοπάτια της επανάστασης

Καλαμάτα: Πεζοπορία στα μονοπάτια της επανάστασης
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαρτίου 2016, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα παρευρεθεί στην καθιερωμένη εκδήλωση που γίνεται, κάθε χρόνο, στο Μαρδάκι, από το Δήμο Καλαμάτας και τους Συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Αλαγονίας, για να τιμηθεί η συμβολή των Αλαγόνιων Αγωνιστών στην Απελευθέρωση της Καλαμάτας και γενικότερα στην Επανάσταση του 1821.

Στο τέλος της εκδήλωσης, θα ξεκινήσει η «Κάθοδος των Αλαγονίων προς την Μονή Βελανιδιάς» με πεζοπορία, πάνω στην ίδια διαδρομή που ακολούθησαν οι Αγωνιστές του ΄21 για την απελευθέρωση της Καλαμάτας.

Ο Ορειβατικός Σύλλογος συμπεριλαμβάνει πάντα αυτή τη διαδρομή στο ετήσιο πρόγραμμά του. Από φέτος όμως, σε συνεργασία με τους Τοπικούς Συλλόγους της Αλαγονίας, η πεζοπορία αυτή θα γίνεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης στη Μονή Μαρδακίου, με σκοπό να καθιερωθεί ως μια «Πολιτισμική Πεζοπορική Διαδρομή», που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των ιστορικών γεγονότων και θα τιμά τους Αγωνιστές της Επανάστασης του ΄21.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση στη Μονή Μαρδακίου θα ξεκινήσει στις 11.00 το πρωί της Κυριακής. Η πεζοπορία θα αρχίσει μετά το τέλος της εκδήλωσης, περίπου στις 13.00. Η διάρκειά της θα είναι περίπου 5,5 ώρες πάνω στο παλιό μονοπάτι. Στο μεγαλύτερο τμήμα της είναι κατηφορική και στο υπόλοιπο ελαφρώς ανηφορική. Γενικώς είναι εύκολη διαδρομή, με προϋπόθεση την καλή φυσική κατάσταση και τα κατάλληλα παπούτσια (κλίμακα 1).

Η αναχώρηση για το Μαρδάκι θα γίνει στις 9.00 το πρωί της Κυριακής από τα γραφεία του Ορειβατικού στο Ανατολικό Κέντρο.

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Συλλόγου μετά τις 21.00.
Πληροφορίες στα τηλ. 27210 97733, 6942 553154 (Θύμιος Αλεξόπουλος).

-Διαφήμιση-