Κάλεσμα για εορτασμό του Κιλελέρ από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων

Στο προσκήνιο ΓΟΕΒ-νιτρορύπανση-συνδεδεμένη-εμπάργκο Ρωσίας

Κάλεσμα για εορτασμό του Κιλελέρ από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Κάλεσμα σε αγρότες και κτηνοτρόφους προκειμένου να συμμετάσχουν μαζικά στο μαχητικό αγροτικό συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Μαρτίου στις 12 το μεσημέρι στο χώρο της θυσίας των κολίγων στο Κιλελέρ, απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων. «Αγρότες και κτηνοτρόφοι στέλνουμε μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης από το Κιλελέρ την Κυριακή το μεσημέρι» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση. Την  ίδια ώρα στελέχη της ΕΟΑΣΝΛ και μέλη της Επιτροπής Μπλόκων με συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ» αναφέρθηκαν και σε άλλα φλέγοντα ζητήματα του κάμπου, διεκδικώντας την επίλυση τους.

Τα 4 «αγκάθια»

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ρίζο Μαρούδα «τα 4 κρίσιμα ζητήματα που πρέπει το ΥΠΑΑΤ να τα λύσει άμεσα είναι: Απένταξη της Γαλήνης, Πλατύκαμπου, Κιλελέρ και Μελισσοχωρίου από τον ΓΟΕΒ. Αναμένουμε απάντηση του υπουργείου μέσα την μέρα στο υπόμνημα που έχουμε αποστείλει ως ΕΟΑΣΝΛ. Ένταξη στο πρόγραμμα απονιτροποίησης των χωριών της γραμμής Βόλου που ήταν ενταγμένα και παλιότερα και υπάρχει δεδομένο πρόβλημα νιτρικών. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από τον ΕΛΓΑ στις εκτιμήσεις ζημιάς στους βαμβακοπαραγωγούς. Έτσι δεν έχουν αποζημιωθεί για την ζημιά στην παραγωγή τους αλλά και υπάρχει κίνδυνος να χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση στο βαμβάκι καθώς δεν πιάνουν το πλαφόν παραγωγής. Άμεσα και πριν την καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης να σταλούν οι εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ. Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών ροδακίνου και μήλου από το εμπάργκο στην Ρωσία και το οποίο οδήγησε σε κατρακύλα της τιμής του προιόντος στους αγρότες αλλά έφτανε πανάκριβο στην λαική κατανάλωση. Η ΕΟΑΣΝΛ στα πλαίσια της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων παίρνει πρωτοβουλία για την διοργάνωση πανελλαδικής σύσκεψης ροδακινοπαραγωγών το επόμενο διάστημα».

Οι γυναίκες

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Τέλος η ΕΟΑΣΝΛ χαιρετίζει και τιμάει την σημερινή παγκόσμια ημέρα της γυναίκας και ιδιαίτερα τις γυναίκες της υπαίθρου, όσες ασχολούνται με την γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία. Ιδιαίτερα στην ύπαιθρο οι ανισότητες και οι δυσκολίες της γυναίκας είναι πολύ μεγαλύτερες. Συντασσόμαστε με τα αιτήματα που προβάλει το γυναικείο κίνημα και παλεύουμε για λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα των γυναικών, στην συμμετοχή τους στην κοινωνική ζωή. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τις γυναίκες που συμμετέχουν στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα, σε ΔΣ των Αγροτικών Συλλόγων και παλεύουν μαζί με τους συναδέλφους τους για τα συμφέροντα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Εορτασμός του Κιλελέρ

Αναφορικά με τον εορτασμό του Κιλελέρ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της «πρόκειται για τη συνέχεια των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και των μπλόκων. Η αφετηρία νέων αγώνων στην πάλη για την επιβίωση μας κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και την ΚΑΠ της Ε.Ε που μας οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση, στον αφανισμό και το ξεκλήρισμα. Το μήνυμα της εξέγερσης των κολίγων πριν 108 χρόνια,  παραμένει και σήμερα επίκαιρο. Το Κιλελέρ αποτελεί φάρο και οδηγό της δράσης μας. Η ηρωική εξέγερση των αγροτών του θεσσαλικού κάμπου ενάντια στους καταπιεστές και εκμεταλλευτές τους, αποτελεί εξέγερση σταθμό στην ιστορία του αγροτικού κινήματος. Σήμερα αντιμετωπίζουμε τους σύγχρονους «τσιφλικάδες», τους μεγαλοεπιχειρηματίες, που,  ορμούν ν’ αρπάξουν το βιος μας και να μας μετατρέψουν ξανά σε κολίγους. Με τους αγώνες μας, τα πολυήμερα μπλόκα, καταφέραμε να αποσπάσουμε αφορολόγητο, σταδιακή εφαρμογή του ΕΦΚΑ, δεσμεύσεις για ακατάσχετο 15000 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς, πάγωμα των αυξήσεων σε ΕΝΦΙΑ και το «πράσινο τέλος» στο νερό άρδευσης και ύδρευσης, κατάργηση του φόρου στο κρασί. Αποτρέψαμε μέχρι σήμερα τα χειρότερα που έχουν στο συρτάρι, αλλά κάτω από την πίεση των αγώνων μας δεν τολμούν. Δεν τα κερδίζαμε όλα, άλλα δεν θα κερδίζαμε ούτε αυτά αν μέναμε στο σπίτι,  όπως μας καλούν διάφοροι να κάνουμε».

Ακολούθως η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων τονίζει πως «το οργανωμένο αγροτικό κίνημα όπως εκφράζεται από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Ενωτικές Ομοσπονδίες, την Πανελλαδική των Μπλόκων, είναι αυτό  που τους τρομάζει γιατί η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και όσοι θέλουν να γίνουν κυβέρνηση, ξέρουν ότι θα ακολουθήσουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική υπέρ των κερδών για τους λίγους, των μνημονίων που όλοι μαζί έχουν ψηφίσει και δεν θέλουν απέναντι τους να υπάρχει αυτό το οργανωμένο αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα. Η επίθεση που γίνεται σχεδιασμένα σε όλη την χώρα τα τελευταία χρόνια απέναντι στο οργανωμένο αγροτικό κίνημα δείχνει ποιος είναι ο  πραγματικός τους αντίπαλος. Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στην βρώμικη επίθεση και να έρθετε μαζί μας να οργανώσουμε καλύτερα τον αγώνα μας. Με δυνατούς, ζωντανούς, δραστήριους Αγροτικούς Συλλόγους και Ομοσπονδίες σε κάθε περιοχή που θα ενημερώνουν, οργανώνουν και κινητοποιούν διεκδικώντας λύσεις στα προβλήματα μας».

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress