Κάλεσμα να βγουν τα τρακτέρ στους δρόμους απευθύνει ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης

Κάλεσμα στους αγρότες να βγάλουν τα τρακτέρ στους δρόμους απηύθυνε  ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το σημείο συνάντησης είναι η περιοχή Σφαγεία στα Βασιλικά την Κυριακή 16 Οκτώβρη στις 11:00. Βασικά αιτήματα η μείωση του κόστους παραγωγής και της τιμής του αγροτικού ρεύματος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης:

«Στην συνεχιζόμενα απαράδεκτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, αγρότες και κτηνοτρόφοι, στον πρωτογενή τομέα και στις ζωές μας, να βάλουμε φραγμό.

ΔΕΝ επαναπαυόμαστε – ΔΕΝ περιμένουμε

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Θεσσαλονίκης καλεί όλους τους συναδέλφους σε μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα στην περιοχή Σφαγεία στα Βασιλικά την Κυριακή 16 Οκτώβρη στις 11:00.

Αγωνιζόμαστε για να μείνουμε στα χωράφια μας και στα χωριά μας.

Διεκδικούμε

  • Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές. Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.