Κάλεσμα στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου από τον Π. Σ. Ε.  Ο. Γ. Α.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Π. Σ. Ε.  Ο. Γ. Α.:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας καλούμε να δώσουμε ενωμένοι το δυναμικό «παρών» στο πανεργατικό συλλαλητήριο την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021 στο Σύνταγμα, στις 7 μ.μ., κατά του νόμου-εκτρώματος Χατζηδάκη που ψήφισε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για να βάλει ταφόπλακα σε όλες τις κατακτήσεις της τάξης μας, ελαστικοποιώντας πέρα από τα ανθρώπινα όρια τη ζωή των εργαζομένων και επαναφέροντας τον εργασιακό μεσαίωνα, κομμένο και ραμμένο στις ορέξεις της εργοδοτικής αυθαιρεσίας-ασυδοσίας και του κεφαλαίου.

Κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή συνεχίζουμε να ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

 • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων.
 • Μόνιμη εργασία για όλους, με πλήρη δικαιώματα.
 • Μη περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του δημόσιου χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
 • Αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα.
 • Επαναφορά 13ου & 14ου μισθού.
 • Επαναφορά της κυριακάτικης αργίας σε όλους τους κλάδους.
 • Μη μονιμοποίηση της τηλεργασίας και της «υπερευελιξίας» των εργαζομένων.
 • Την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.
 • Την προστασία του απεργιακού δικαιώματος και της μυστικότητας της ψήφου.
 • Το δικαίωμα της ενεργούς συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων.
 • Ανεμπόδιστη και ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, κατά του ηλεκτρονικού φακελώματος των σωματείων και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ…

Κατά της καταλήστευσης του λαϊκού εισοδήματος, των υπέρογκων αυξήσεων σε βασικά αγαθά, της συνεχώς καλπάζουσας αισχροκέρδειας και της ταυτόχρονης φοροασυλίας του κεφαλαίου.

Κατά της κατηγοριοποίησης των σχολείων και της μετατροπής τους σε μια κόλαση εξετάσεων, ταξικών φραγμών, φροντιστηρίων και παπαγαλίας.

Κατά της δημιουργίας φτηνού, ευέλικτου, ημικαταρτισμένου εργαζομένου και της μορφωτικής περιθωριοποίησης χιλιάδων παιδιών.

Κατά της υγειονομικής επισφάλειας, της περαιτέρω υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της απαξίωσης των υγειονομικών.

Κατά των σύγχρονων εργασιακών γαλέρων (χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας και κατοχυρωμένα δικαιώματα, δίχως τα αναγκαία μέτρα υγιεινής και ασφάλειας).

Κατά της υποβάθμισης των ελεγκτικών μηχανισμών για την ανασφάλιστη εργασία.

Κατά της καταπάτησης κάθε συνταγματικού δικαιώματος με πρόσχημα την πανδημία και με παράπλευρη απώλεια τον διχασμό της κοινωνίας, με σκοπό την επίτευξη των μικροπολιτικών τους στόχων.

Κατά της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος των δημόσιων υπηρεσιών.

Κατά της διασπάθισης δημόσιου χρήματος διά της πλαγίας οδού, μέσω της συστηματικής εκχώρησης δημόσιων λειτουργιών σε ημετέρους της κυβέρνησης με αδιαφανείς διαδικασίες.

Κατά της έμφυλης βίας και της γυναικοκτονίας.

Κατά των πολεμικών εξοπλισμών τεράστιας εμβέλειας, την ίδια στιγμή που όλα αφήνονται στην τύχη τους σε φυσικές καταστροφές λόγω υποστελέχωσης των κρατικών μηχανισμών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καθημερινά τα κέρδη και η ανάπτυξη του κεφαλαίου ποτίζονται με το αίμα των εργαζομένων. Πάνω από 400 θάνατοι σε εργατικά ατυχήματα έχουν καταγραφεί την τελευταία επταετία, με πιο πρόσφατους στα εργασιακά κάτεργα της COSCO και της Wolt.

Μετά την ψήφιση του αντεργατικού εκτρώματος Χατζηδάκη, τα χτυπήματα που δεχόμαστε πυκνώνουν όλο και περισσότερο, με ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την τάξη μας:

να ανεχτούμε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, αδιαμαρτύρητα, χωρίς αμφισβήτηση και να ζητάμε άδεια για να αντισταθούμε…

 Όμως, πλανώνται πλάνην οικτράν…

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών, των υγειονομικών, των λιμενεργατών, των εργαζομένων στη διανομή, στις υποστελεχωμένες και απαξιωμένες δημόσιες υπηρεσίες, είναι αγώνας ΟΛΩΝ μας.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ ΤΟΥΣ

 Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ