Καλλιεργεί τη γη και τρέφει την ψυχή ο πατέρας Νικηφόρος Κοντογιάννης

Ο πατέρας Νικηφόρος Κοντογιάννης δεν είναι ένας απλός ιερέας, αλλά ένας πολυσχιδής και δραστήριος άνθρωπος, που έχει αφήσει έντονα το στίγμα του στη μητροπολιτική περιφέρεια της Λάρισας. Έχει δημιουργήσει την ιστοσελίδα Galilea, από την οποία πιστοί από όλο τον κόσμο μπορούν να παρακολουθούν από το διαδίκτυο ζωντανά ή σε μαγνητοσκόπηση τη Θεία Λειτουργία, τα κηρύγματα, πνευματικές ομιλίες κι άλλα.

Ακόμη ένα δημιούργημα του δραστήριου ιερέα είναι η φιλαρμονική μπάντα με παιδιά της Ενορίας, η οποία εμφανίζεται σε όλες τις μεγάλες θρησκευτικές εκδηλώσεις του νομού. Το επόμενο βήμα της ενοριακής συντροφιάς που έχει δημιουργήσει ο πατέρας Νικηφόρος στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου είναι η καλλιέργεια μιας έκτασης στον δημοτικό λαχανόκηπο, που ανέλαβαν πρόσφατα να καλλιεργήσουν όταν αυτή εγκαταλείφθηκε από προηγούμενο δικαιούχο του προγράμματος που τρέχει ο Δήμος Λαρισαίων.

Ο ίδιος, άριστος γνώστης της γης, καθότι συντηρούσε και καλλιεργούσε επί 22 ολόκληρα χρόνια έναν μεγάλο λαχανόκηπο στο μοναστήρι του Αγίου Δημητρίου στα Τέμπη, δείχνει τον δρόμο στους νέους για το πώς θα καλλιεργούν τα προϊόντα.

Ένα μέρος των συγκομισθέντων λαχανικών το αξιοποιούν οι εθελοντές για τις οικογενειακές τους ανάγκες και ένα άλλο δίνεται σε συσσίτια και άπορες οικογένειες.

Μέχρι τώρα έχουν φυτευτεί πιπεριές, κολοκυθάκια και άλλα εποχικά λαχανικά, ενώ προ ημερών ο ιερέας, μαζί με τους εθελοντές της Ενορίας του, έβαλαν και αρωματικά φυτά, τα οποία περιμένουν να συγκομίσουν με αγωνία.