Καλό Σεπτέμβρη για το 10% των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής του 2018 από τον ΕΛΓΑ

Νέο πακέτο αποζημιώσεων προγραμματίζεται για τις 9 Αυγούστου

-Διαφήμιση-

Το φθινόπωρο, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να καταβληθεί το υπόλοιπο 10% των αποζημιώσεων του έτους 2018 για τη φυτική παραγωγή.

Το ύψος των αποζημιώσεων ανέρχεται σε 14 εκατ. ευρώ περίπου και, σύμφωνα με πληροφορίες, για να πληρωθεί στους δικαιούχους, απαιτείται να προηγηθεί εκ νέου αναθεώρηση του προϋπολογισμού του ΕΛΓΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το 20%, ύψους 27.041.822,60 ευρώ, κατέβαλε ο Οργανισμός την Πέμπτη 4 Ιουλίου, σε 55.856 δικαιούχους. Για το 10% η πληρωμή αναμενόταν για μετά τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών, μια και έπρεπε να ολοκληρωθεί τάχιστα το θέμα με το ΦΕΚ, εν τούτοις, όπως μαθαίνουμε, εγκρίθηκε με λιγότερα χρήματα.

Με τις πολιτικές εξελίξεις, λοιπόν, να τρέχουν ραγδαία όλες τις προηγούμενες ημέρες, για να δοθεί το πράσινο φως πρέπει να ακολουθηθεί ξανά η νόμιμη διαδικασία και να εγκριθεί η νέα αναθεώρηση του προϋπολογισμού. Άρα, δεν προβλέπεται οι αποζημιώσεις να δοθούν πριν το Σεπτέμβριο

Τα καλά νέα, όμως, είναι ότι την Παρασκευή, 9 Αυγούστου, ο ΕΛΓΑ προγραμματίζει ένα νέo πακέτο αποζημιώσεων που αφορά ζημιές του πρώτου τριμήνου του 2019 και σχετίζονται με δηλώσεις καλλιέργειας του 2018. Πρόκειται για αποζημιώσεις που αφορούν ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο, εσπεριδοειδή, ελαιόδεντρα και κάποια οπωροκηπευτικά.

Περισσότερες πληροφορίες για την εν λόγω καταβολή αποζημιώσεων από Δευτέρα 5 Αυγούστου στο ypaithros.gr.

-Διαφήμιση-