«Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Μέρες ξένοιαστες, με παιχνίδια και εμπειρίες συνεργασίας, θα προσφέρει και φέτος το εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό και έντονα βιωματικό πρόγραμμα «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, το οποίο υλοποιείται στις καταπράσινες εγκαταστάσεις της. Τα παιδιά εξερευνούν, πειραματίζονται, ανακαλύπτουν και προσεγγίζουν τη γη και την παραγωγή της. Κηπουρικές εργασίες, εργαστήρια μαγειρικής, πειράματα, παρατήρηση και φροντίδες των ζώων, ερευνητικά ταξίδια σε άλλους πολιτισμούς είναι κάποιες από τις δραστηριότητες που δημιουργούν την πρόκληση και το όφελος ώστε να οδηγηθούν τα παιδιά σε αξίες διατροφικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές.

Οι ημερομηνίες για το «Καλοκαίρι στο Αγρόκτημα» 2024 είναι οι εξής:

Α’ Περίοδος: 17 έως 29 Ιουνίου (εργάσιμη μέρα το Σάββατο 29 Ιουνίου, σε αντικατάσταση της αργίας του Αγίου Πνεύματος)

Β’ Περίοδος: 1 έως 12 Ιουλίου

Γ’ Περίοδος: 26 Αυγούστου έως 6 Σεπτεμβρίου

Υπάρχουν τρία ηλικιακά επίπεδα για τα παιδιά που συμμετέχουν.  Το πρώτο επίπεδο αφορά προνήπια και  νήπια, το δεύτερο μαθητές από την Α’ έως τη Γ’ τάξη του Δημοτικού και το τρίτο επίπεδο από τη Δ’ τάξη του Δημοτικού έως την Α’ τάξη Γυμνασίου. Οι ομάδες, εφαρμόζουν καθημερινά, σε υπαίθριους σκιερούς χώρους, ένα διαφορετικό εκπαιδευτικό – ψυχαγωγικό πρόγραμμα. Στις ομάδες του 3ου επιπέδου (Δ, E’, ΣΤ’ δημοτικού & Α’ γυμνασίου) ένα στέλεχος μιλά μόνο στα αγγλικά με στόχο την εξάσκηση των παιδιών στον προφορικό λόγο.

Να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες, όπως πάντα, είναι έντονα βιωματικές και συντονισμένες με τις παγκόσμιες αρχές για το περιβάλλον, όπως οι αειφόρες καλλιεργητικές πρακτικές, η ανάγκη για μείωση της σπατάλης των τροφίμων, οι βιώσιμες πηγές ενέργειας, η οικονομία της ανακύκλωσης και της κυκλικής χρήσης υλικών, οι ενέργειες για την κλιματική αλλαγή. Το σπουδαιότερο «εργαλείο» συνεχίζει να είναι το εκπαιδευτικό αγρόκτημα της ΑΓΣ και οι παραγωγικές του υποδομές. Βέβαια, δεν λείπουν οι δραστηριότητες παιχνιδιού, αθλητισμού και εικαστικών.

 Περισσότερες λεπτομέρειες ΕΔΩ