«Καλπάζει» το κιτρινόσαρκο ακτινίδιο στη Β. Αμερική

«Καλπάζει» το κιτρινόσαρκο ακτινίδιο στη Β. Αμερική
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Η Β. Αμερική εμφανίζεται ως η πιο ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά για τα κιτρινόσαρκα ακτινίδια SunGold της Zespri, έχοντας υπερκεράσει κατά 116% τις συνολικές πωλήσεις φρούτων και μόνη της η ποικιλία καταγράφει 32% αύξηση πωλήσεων, σύμφωνα με την υπεύθυνη της εταιρείας εκεί.

Το 2018, η Zespri συγκόμισε 65 εκατ. τελάρα κιτρινόσαρκων από 53 εκατ. πέρσι, και περιμένει μια αύξηση της τάξης των 10 εκατ. τελάρων κάθε χρόνο εκχωρώντας τα δικαιώματα σε νέες εκτάσεις. «Η παραγωγή πράσινων ακτινιδίων είναι περίπου 80 εκατ. τελάρα φέτος, αλλά αναπτύσσεται με πιο αργούς ρυθμούς», υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Προς το παρόν, λέει, οι τρεις κορυφαίοι προορισμοί της για τα κίτρινα ακτινίδια είναι η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ισπανία, ενώ η Β. Αμερική αποτελεί έναν από τις αγορές-στόχους.

Προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση από τις αγορές της Β. Αμερικής, αλλά και της Ευρώπης και της Ασίας, η Zespri προσθέτει εκτάσεις και επιδιώκει να επεκτείνει τη χρονική διάρκεια παρουσίας της στην αγορά. Σε αυτό το πλαίσιο, για να καλύψει τις αγορές πέρα από το βόρειο ημισφαίριο, φέτος έχει περισσότερα ιταλικά ακτινίδια στην αγορά. «Έχουμε 30.000 στρέμματα στην Ιταλία και περίπου 50% από αυτά είναι ήδη παραγωγικά, ενώ 15.000 στρέμματα απέχουν 3-5 χρόνια από την παραγωγή. Επιπλέον της Ιταλίας, τα κιτρινόσαρκα καλλιεργούνται στη Γαλλία, στην Ιαπωνία και στην Κορέα, ενώ δοκιμές γίνονται στις ΗΠΑ και στην Κίνα, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να έχουν αποτελέσματα.

«Με πρόσθετη παραγωγή από την Ιταλία, είναι πιθανόν να επεκτείνουμε τη σεζόν μέσα στον Ιανουάριο ή και στις αρχές Φεβρουαρίου», αναφέρει στέλεχος της εταιρείας.

-Διαφήμιση-