Κάλπες με τα τρακτέρ στους δρόμους για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στην Αγιά

Τα τρακτέρ τους στην κεντρική πλατεία της Αγιάς θα παρατάξουν την Κυριακή των ευρωεκλογών οι αγρότες της Αγιάς, διεκδικώντας την καταβολή αποζημιώσεων για τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Οι αγρότες έμειναν εκτός αποζημιώσεων, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Αγιάς κ. Β. Σμυρλής, την στιγμή που ο δήμος Αγιάς έκανε όλες τις σχετικές διαδικασίες και χαρακτηρίστηκε πλημμυρόπληκτος.

“Πρόκειται για μια παράλογο και κατάφωρα άδικη απόφαση”, είπε ο κ. Σμυρλής επισημαίνοντας ότι “ο δήμος είχε αποκοπεί για 20 ημέρες μετά τις πλημμύρες. Υπάρχουν βίντεο, φωτογραφίες που πιστοποιούν τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε και τις καταστροφές που σημειώθηκαν. Κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον γειτονικό ν. Μαγνησίας, όπου οι αγρότες αποζημιώνονται και καλώς αποζημιώνονται”, πρόσθεσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγιάς, επισημαίνοντας ότι οι αγρότες της περιοχής δεν έχουν άλλον δρόμο από τον δρόμο του αγώνα. “Πιστεύουμε ότι στο τέλος το δίκαιο θα νικήσει”.

Λάρισα: Κάλπες με τα τρακτέρ στους δρόμους για τις αποζημιώσεις από τις πλημμύρες στην Αγιά

Εξάλλου, σε σχετική ανακοίνωση με αφορμή την κινητοποίηση της Κυριακής των ευρωεκλογών, επισημαίνεται μεταξύ άλλων: “Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί της επαρχίας Αγιάς ύστερα από την αρνητική εξέλιξη της τηλεφωνικής επικοινωνίας του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταμενίτη με τον Πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της απόφασης της γενικής Συνέλευσης μας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας την Κυριακή 9 Ιουνίου, ημέρα των Ευρωεκλογών, και ώρα 10 το πρωί με τα τρακτέρ σε συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Αγιάς παρατάσσοντας τα μηχανήματα χωρίς να εμποδίζουμε την κίνηση και χωρίς να παρακωλύουμε την εκλογική διαδικασία.  Καλούμε τους  αγρότες και τον λαό της περιοχής να καταδικάσει με την ψήφο του την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τα κόμματα που ψήφισαν την Κοινή Αγροτική Πολιτική που μας ξεκληρίζει. Ενωμένοι συνεχίζουμε και θα νικήσουμε”.

Πηγή: ertnews.gr