Η κάνναβη γίνεται πια συστατικό της Ταϊλανδέζικης κουζίνας

Το εστιατόριο στο νοσοκομείο Chao Phya Abhaibhubejhr στο Prachin Buri άρχισε να σερβίρει τα δικά του «χαρούμενα γεύματα» αυτό το μήνα, αφού η Ταϊλάνδη αφαίρεσε επίσημα από τη λίστα ναρκωτικών την κάνναβη, επιτρέποντας πλέον σε αδειοδοτημένους από το κράτος αγρότες να καλλιεργήσουν το φυτό.

«Τα φύλλα κάνναβης, όταν προστεθούν στο φαγητό, ακόμα και σε μικρή ποσότητα, βοηθούν τον ασθενή να αναρρώσει γρηγορότερα», δήλωσε ο Pakakrong Kwankao, επικεφαλής του εστιατορίου του νοσοκομείου στο Nation News.

«Τα φύλλα κάνναβης μπορούν να βελτιώσουν την όρεξη και να κάνουν τους ανθρώπους να κοιμούνται καλά και να έχουν καλή διάθεση», συμπλήρωσε ο κ. Kwankao. Το νοσοκομείο άλλωστε, είναι γνωστό ως πρωτοπόρο στην Ταϊλάνδη για τη μελέτη και τη χρήση της κάνναβης ως παυσίπονου.

Η Ταϊλάνδη το 2017 έγινε η πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας που νομιμοποίησε την κάνναβη για ιατρική χρήση και έκτοτε στη χώρα λειτουργούν αρκετές κλινικές εξειδικευμένες στη φαρμακευτική κάνναβη.

Ο υφυπουργός Παιδείας της Ταϊλάνδης Kanokwan Vilawan, δήλωσε σχετικά ότι, στο επόμενο βήμα, η χώρα θα εμπλουτίσει τα διάσημα ταϊλανδέζικα πιάτα της με την προσθήκη κάνναβης ώστε να προσεγγίσει ένα ακόμη μεγαλύτερο διεθνές κοινό.

«Σκοπεύουμε να προσθέσουμε πιο πολύ κάνναβη σε ταϊλανδέζικα πιάτα που είναι ήδη γνωστά, όπως η πράσινη σούπα κάρι», συμπλήρωσε ο Kanokwan.

Πηγή: cannabisnews.gr