Καρδίτσα: Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στις 28 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία

Καρδίτσα: Αγροτικό συλλαλητήριο με τρακτέρ στις 28 Νοεμβρίου στην κεντρική πλατεία
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Αγροκτηνοτροφικό συλλαλητήριο με αγροτικά μηχανήματα θα γίνει στις 28 Νοεμβρίου, στην κεντρική πλατεία Καρδίτσας, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη συλλόγων που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού. Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές συσκέψεις στα χωριά του νομού Καρδίτσας για την οργάνωση του συλλαλητηρίου. Στη σύσκεψη που έγινε στην αίθουσα της ΠΕΔ, αρχικά μεταφέρθηκαν οι χαιρετισμοί του Προέδρου της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος, μετά το ατύχημα που είχε και την περιπέτεια υγείας του, σύντομα θα είναι στις επάλξεις και πάλι, ενώ αναλυτική αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος.

«Έχουν να κάνουν με την άγρια φορολογία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, τις μεγάλες εισφορές στον ΕΛΓΑ χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αποζημίωση, το υψηλό κόστος παραγωγής (1,45 ευρώ το πετρέλαιο), τις ανοιχτές – χαμηλές τιμές σε όλα τα προϊόντα, τα κάθε είδους χαράτσια όπως ΕΝΦΙΑ κλπ που παίρνουν από τις τσέπες μας πάνω από το 50% του καθαρού εισοδήματος μας. Καθώς επίσης τα «κόκκινα δάνεια» και για τους πλειστηριασμούς – κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων (σπιτιών, χωραφιών κλπ.) για οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία για το ποσό των 500 ευρώ και άνω.

Τα προβλήματα αυτά οξύνονται από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, τις συμφωνίες στο πλαίσιο της ΚΑΠ της ΕΕ που θα μεγαλώσουν με τη νέα αναθεώρηση της, αφού θα περικοπούν επιπλέον οι επιδοτήσεις – ενισχύσεις. Όλα αυτά συμβάλουν στην γρηγορότερη συγκέντρωση της παραγωγής σε λίγα χέρια επιχειρηματιών, μεγαλοαγροτών και την επιτάχυνση του ξεκληρίσματός μας».

Πηγή: ert.gr

-Διαφήμιση-