Καρπούζι σε τιμές πολλών… ταχυτήτων, με τις εξαγωγές να μη βοηθούν

Καρπούζι σε τιμές πολλών… ταχυτήτων, με τις εξαγωγές να μη βοηθούν
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Τιμές παραγωγού τριών… ταχυτήτων επικρατούν στις διαφορετικές περιοχές παραγωγής καρπουζιών, ενώ χωρίς ευχάριστες… εκπλήξεις διατηρείται η πεπατημένη της «ψαλίδας» στη λιανική. Συγκεκριμένα, οι παραγωγοί της Ηλείας λένε ότι το φρούτο βρίσκεται «στα αζήτητα», με τους εμπόρους να μη δίνουν πάνω από 6-8 λεπτά το κιλό και τις εξαγωγές να μη βοηθούν στη στήριξη του προϊόντος.

«Στα χωράφια παραμένουν μεγάλες ποσότητες», μας λέει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τραγανού, Α. Τσουκαλάς. Την ίδια μέρα, στις 22 Αυγούστου, ο πρόεδρος των Νέων Αγροτών Χαλκιδικής, Π. Γιαλαγκολίδης, μας έλεγε ότι στην περιοχή τα καρπούζια, που βρίσκονται προς το τέλος τους για φέτος, δίνονται από τους παραγωγούς με μειωμένες τιμές σε σύγκριση με εκείνες του προηγούμενου διαστήματος που ήταν 20 λεπτά, ωστόσο δεν πέφτουν από τα 10-15 λεπτά το κιλό. Στην Πρέβεζα η τιμή του καρπουζιού διαμορφώνεται στο χωράφι στα 10-12 λεπτά.

Με διαφορά μέχρι και 226,6% από την υψηλότερη τιμή παραγωγού πωλούνταν και αυτή την εβδομάδα τα καρπούζια στη λαϊκή, στα 39-49 λεπτά το κιλό. Στα σούπερ μάρκετ εμφανίζεται αποκλιμάκωση της τιμής, που διαμορφώθηκε την προηγούμενη Τρίτη στα 22-30 λεπτά έναντι 27-36 λεπτά μία εβδομάδα νωρίτερα.

  • Μελίνα Ζιάγκου
-Διαφήμιση-