Κάρτα Αγρότη: «Κλείδωσε» η Δευτέρα για την ενεργοποίηση (upd)

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της «ΥΧ» σχετικά με την λύση που προωθεί το ΥπΑΑΤ σε συνεργασία με τις τράπεζες. Όπως είχαμε γράψει χθες Παρασκευή 27/3 η λύση που προκρίθηκε προβλέπει να δοθεί στους παραγωγούς πίστωση σύμφωνα με τα στοιχεία των δηλώσεων καλλιέργειας του 2019.

Αυτή θα προσεγγίζει το ποσό που εγκρίθηκε για τον κάθε παραγωγό την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με νεώτερες  εξελίξεις και μετά από συνομιλία της «ΥΧ» με ανώτατα τραπεζικά στελέχη, από τη Δευτέρα 30/3 οι παραγωγοί θα μπορούν και πάλι να αιτούνται την ενεργοποίηση της Κάρτας τους, καθώς ο «σκόπελος» που δημιουργήθηκε λόγω της αναστολής λειτουργίας των ΚΥΔ φαίνεται πως ξεπεράστηκε.

Νωρίτερα το ypaithros.gr έγραφε:

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ της «ΥΧ» σχετικά με τη λύση που ετοιμάζεται να ανακοινωθεί για Κάρτα του Αγρότη. Πριν λίγη ώρα το Αθηναϊκό –Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε πως «από την ερχόμενη Δευτέρα, 30 Μαρτίου οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν την Κάρτα του Αγρότη».

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Πρακτορείο «οι οποίες αναφέρουν ότι οι όποιες τεχνικές δυσκολίες δημιουργήθηκαν από το κλείσιμο του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Ελέγχου (ΟΣΔΕ) έχουν πλέον ξεπεραστεί».

Για τις εξελίξεις εξάλλου μιλά αποκλειστικά ο υπουργός Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στην «ΥΧ».

Νωρίτερα, το ypaithros.gr έγραφε: 

Έντονο είναι το ενδιαφέρον των παραγωγών για την Κάρτα του Αγρότη μετά και το «πάγωμα» των δηλώσεων καλλιέργειας λόγω της αναστολής λειτουργίας των ΚΥΔ.

Η «ΥΧ» είχε αναφερθεί από την προηγούμενη εβδομάδα στις λεπτομέρειες και τις προϋποθέσεις που ισχύουν για την ενεργοποίηση της κάρτας, ενώ στο φύλλο που κυκλοφορεί σήμερα (27/3) σε αποκλειστικές του δηλώσεις ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μ. Βορίδης εξηγεί πώς έχουν τα νέα δεδομένα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «ΥΧ» και μετά από σημερινές συνομιλίες με τραπεζικά στελέχη, κορυφώνονται οι διεργασίες για να λυθεί το θέμα με την ενεργοποίηση της κάρτας. Η λύση που προκρίνεται και αναμένεται να προχωρήσει μέσα στα επόμενα 24ωρα προβλέπει ότι η κάρτα θα ενεργοποιηθεί με βάση τους υπολογισμούς του ΟΣΔΕ του 2019.

Είναι μάλιστα πολύ πιθανό το ποσό που θα πιστωθεί στην κάρτα του κάθε δικαιούχου να προσεγγίζει αυτό της προηγούμενης χρονιάς. «Αυτή τη στιγμή γίνονται κινήσεις ώστε οι τράπεζες να υποδεχτούν τα αιτήματα των αγροτών και την εβδομάδα που έρχεται το θέμα να έχει λυθεί» ανέφερε στην «ΥΧ» υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος.

Διαβάστε στην «ΥΧ» που κυκλοφορεί σήμερα 27/3 την αποκλειστική συνέντευξη του υπουργού ΑΑΤ, Μάκη Βορίδη για τις ενισχύσεις και τα μέτρα ρευστότητας που πρόκειται να δοθούν από τον ευρωπαϊκό και κρατικό προϋπολογισμό