Καστοριά: Δέκα εργαζόμενοι σε φάρμες με μινκ θετικοί στα rapid tests

Θετικά ήταν τα αποτελέσματα των rapid tests για δέκα εργαζόμενους σε φάρμες εκτροφής μινκ, στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς. Συνολικά από το συνεργείο του ΕΟΔΥ διενεργήθηκαν 91 rapid tests, μετά από τον εντοπισμό ενός εκτροφέα θετικού στον κορονοϊό, στη φάρμα του οποίου στη Σιάτιστα, βρέθηκαν νεκρά ζώα και άλλα με συμπτώματα της covid-19. Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα αντίστοιχων ελέγχων στις περιφερειακές ενότητες Φλώρινας και Γρεβενών.

«Είμαστε σε επιφυλακή και σε αναμονή» δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εκτροφέων Γουνοφόρων Ζώων, Τάσος Μιχαλόπουλος. «Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, ενώ την Παρασκευή αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ στα νεκρά μινκ από τη φάρμα της Σιάτιστας. Στη συνέχεια θα κριθεί αν ληφθούν περισσότερα δείγματα για ελέγχους σε μινκ και σε ποιες περιπτώσεις».

Στη Δυτική Μακεδονία υπάρχουν περίπου 90 φάρμες εκτροφής γουνοφόρων, οι μισές από τις οποίες στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, δύο στην Π.Ε. Φλώρινας και οι υπόλοιπες στις Π.Ε. Κοζάνης και Γρεβενών.

Πηγή: ert.gr

Θετικός στον κορωνοϊό εκτροφέας βιζόν στην Κοζάνη – Τεστ από τον ΕΟΔΥ σε φάρμες της Δυτ. Μακεδονίας