Καταγγελία του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού για τη συνδεδεμένη στη κορινθιακή σταφίδα

Καταγγελία του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού για τη συνδεδεμένη στη κορινθιακή σταφίδα
-Διαφήμιση-

Με ανακοίνωσή του την Τετάρτη 6 Ιουνίου ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας «καταγγέλλει την στάση τόσο του ΟΠΕΚΕΠΕ όσο και του ΕΛΓΑ οι οποίοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες των παραγωγών κορινθιακής σταφίδας σε σχέση με την συνδεδεμένη ενίσχυση».

Η ανακοίνωση του ΑΣ Χανδρινού αναφέρει επίσης πως : «Πολλοί παραγωγοί οι οποίοι είχαν υποστεί ζημιές στην παραγωγή τους από παγετό και καύσωνα δεν κατάφεραν να παραδώσουν την απαιτούμενη ποσότητα των 150 κιλών ανά στρέμμα   στους εξαγωγείς για να πάρουν την συνδεδεμένη ενίσχυση.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ , ο ΕΛΓΑ δεν έστειλε (ως είχε υποχρέωση από τον νόμο ) τις καταστάσεις με το ποσοστό ζημιών ανά παραγωγό ώστε να μειωθεί η ποσότητα της κορινθιακής σταφίδας που είχαν υποχρέωση να παραδώσουν οι παραγωγοί που υπέστησαν ζημιές .

Τελικά αυτός που πλήρωσε για μία ακόμα φορά την  έλλειψη συνεργασίας ανάμεσα στις δυο υπηρεσίες του ίδιου υπουργείου είναι ο παραγωγός ο οποίος και τις ασφαλιστικές του εισφορές στον ΕΛΓΑ έχει πληρώσει ,  και καθυστερεί να αποζημιωθεί για τις ζημιές που έχει υποστεί αλλά και  χάνει  το σημαντικό ποσό της συνδεδεμένης ενίσχυσης. Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού και Περιφέρειας ζητά την παρέμβαση του υπουργού Γεωργίας ώστε να δοθεί  λύση και να πληρωθούν οι παραγωγοί τα χρήματα που δικαιούνται».

-Διαφήμιση-