Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για ασύδοτους βιομήχανους στην Ελασσόνα

Καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για ασύδοτους βιομήχανους στην Ελασσόνα
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επιρρίπτει ευθύνες στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ότι δεν ελέγχουν και αφήνουν ανεξέλεγκτους βιομήχανους της περιοχής Ελασσόνας, να ρίχνουν σε τρεχούμενα νερά τα απόβλητα των εργοστασίων τους με σωλήνες, ξεκινώντας από το φράγμα του Αγιονερίου και πιο πάνω.

Όπως υποστηρίζουν «αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν μαυρίσει τα νερά του Τιταρήσιου ποταμού, ο οποίος είναι παραπόταμος του Πηνειού και σε σημεία όπου είναι στάσιμα, να εμφανίζονται φυσαλίδες και αφροί. Οι συγκεκριμένες βιομηχανίες -τυροκομεία καταγγέλλει η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ διαθέτουν βιολογικούς καθαρισμούς, τους οποίους αυθαίρετα δεν χρησιμοποιούν, αδιαφορώντας για τη μόλυνση και την οικολογική καταστροφή που προκαλούν στην ευρύτερη περιοχή».

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Επισημαίνουν πως «οι  ευθύνες των υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη είναι μεγάλες, καθώς  εθελοτυφλούν ή στην καλύτερη των περιπτώσεων, ολιγωρούν». Καλούν, δε, τους αρμόδιους «να πάρουν δραστικά μέτρα, καθώς πέρα από το κέρδος κάποιων, υπάρχει κίνδυνος να μολυνθεί ο υδροφόρος ορίζοντας της περιοχής και τα τρεχούμενα νερά του Τιταρήσιου ποταμού, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την χλωρίδα και πανίδα της περιοχής».

 

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress