Αυτό το άρθρο είναι 95 μηνών

Δικαιότερη κατανομή τον πόρων του ΠΑΑ στο Ν. Αιγαίο υπόσχεται ο Αποστόλου

14.07.2016
1' διάβασμα
dikaioteri-katanomi-ton-poron-tou-paa-sto-n-aigaio-yposchetai-o-apostolou-38824

Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελο Αποστόλου συναντήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 13/7 στο υπουργείο, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, παρόντων των βουλευτών Δωδεκανήσου Δημήτρη Γάκη, Κυκλάδων Νίκου Μανιού και του αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής Πρωτογενούς Τομέα Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η κατανομή των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 στις Περιφέρειες της χώρας και ειδικότερα οι σημαντικά μειωμένοι πόροι που αντιστοιχούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου, η οποία έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Περιφέρειας και επανειλημμένα διαβήματα διαμαρτυρίας, από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε έγινε γνωστή, μέχρι σήμερα.

Όπως έγινε γνωστό από τα 900 εκατ. ευρώ που κατανέμονται στις Περιφέρειες, μόνο ποσοστό 2,89%, δηλαδή 23 εκατ. ευρώ, αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για ολόκληρη τη νέα προγραμματική περίοδο, βάσει της αρχικής κατανομής, η οποία αγνοεί πλήρως τις ειδικές συνθήκες της νησιωτικής περιφέρειας.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Χατζημάρκος, στην διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε στη συνάντηση, μετά και την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, ότι η κατανομή, όπως έγινε δεν πρόκειται να ισχύσει και ότι θα γίνει δικαιότερη για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

«Όταν δουλεύεις μεθοδικά, όταν μελετάς σωστά τα θέματα, όταν “χτίζεις” ισχυρά επιχειρήματα, όταν κάνεις τις απαιτούμενες συνεργασίες, όταν παρέχεις ενημέρωση για τα ζητήματα σε όλα τα επίπεδα της εκπροσώπησης του τόπου, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι θετικό» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος.

Πηγή: ΑΠΕ

ΓΡΑΦΕΙ: