Σε απόγνωση οι αγρότες – Καταστροφικά μπουρίνια σε Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία

Σε απόγνωση είναι οι αγρότες στα Κορέστεια Καστοριάς που είδαν την παραγωγή να καταστρέφεται λίγο πριν την συγκομιδή.

22 ώρες μετά την σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε τον κάμπο στην περιοχή του Μαυρόκαμπου και του Αγίου Αντωνίου στην Καστοριά το χαλάζι παραμένει, ενώ ολική είναι η καταστροφή στις φασολοκαλλιέργειες του τόπου.

«Φέτος ήταν δύσκολη χρονιά, αλλά γενικώς μετά χτύπησε και ο καύσωνας τώρα το χαλάζι δεν πρόκειται να επανέλθουν», όπως αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

«Έχοντας ολική καταστροφή έχουμε μηδενικό εισόδημα καταλαβαίνετε, δημιουργείται ένα κοινωνικό θέμα έχω επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ», δηλώνει ο Θωμάς Μάνος, Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Δυτικής Μακεδονίας. Σε απόγνωση είναι και αγρότες άλλων καλλιεργειών, όπως πατάτες, τριφύλλια και καλαμποκιών

Στα Τρίκαλα τεράστιες είναι οι ζημιές από το ισχυρό μπουρίνι που έπληξε την περιοχή. Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που ξήλωσαν την στέγη ενός ποιμνιοστασίου και μετέτρεψαν την περιοχή σε βομβαρδισμένο τοπίο.

Μεγάλες καταστροφές από το χαλάζι και τους ισχυρούς ανέμους είχαμε και στις καλλιέργειες. Περίπου 15.000 στρέμματα στα χωριά Πλάτανος, Αρδάνι και Ρίζωμα έχουν υποστεί ζημιές, ενώ σημειώθηκαν ζημιές, σε ποιμνιοστάσια, φωτοβολταϊκό πάρκο και στην τοπική οδοποιία. Επίσης σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε Καλαμάτα και Σέρρες

 
Πηγή: ertnews.gr