Κατεβάζουν τα τρακτέρ στους δρόμους οι αγρότες του Τυρνάβου, την Τρίτη 11/10

«Όλοι μαζί βγάζουμε τα τρακτέρ μας την Τρίτη στις 11 Οκτωβρίου στις 5:00 το απόγευμα στην Τούμπα Τυρνάβου ώστε να πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας στο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας στην Λάρισα». Τα παραπάνω τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτικός Σύλλογος Τυρνάβου, με σημείο αιχμής την κατανομή της ενίσχυσης από το αποθεματικό κρίσης.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος  η κατανομή “πετάει χιλιάδες αγρότες εκτός στρεμματικής ενίσχυσης  και διανέμει το εξευτελιστικό ποσό τον 72,7 ευρώ το στρέμμα μόνο σε 20.346 παραγωγούς».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου:

«Αίσχος χωρις προηγούμενο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η διανομη στους αγρότες του αποθεματικόυ κρίσης της Κομισιόν βάσει του Κανονισμού (2022/467), ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και να ενισχυθεί η στήριξη της παραγωγής στον αγροτικό τομέα.

Πίστη στην πολιτική του διαιρε και βασιλευε η κυβέρνηση της Νεας Δημοκρατίας μέσω του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πετάει χιλιάδες αγρότες εκτος στρεμματικης ενίσχυσης  και διανέμει το εξευτελιστικο ποσό τον 72,7 ευρώ το στρέμμα μόνο σε 20.346 παραγωγούς.

Βαζοντας ως κυριο κριτήριο οι συνάδελφοι να είναι σε ομάδες παραγωγών οποροκηπευτικων οι οποίες είναι ενταγμένες σε συγκεκριμένα προγράμματα.

Λες και τα προϊόντα που παραγουν οι υπόλοιποι συνάδελφοι αγρότες της περιοχής μας που βρίσκονται εκτος Ομαδων Παραγωγων δεν υπέστησαν της συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και του εμπάργκο που επέβαλε η Ε.Ε και η Ελληνική Κυβέρνηση στην Ρωσία.

Επίσης βλέπουμε ως κριτηριο να μπαίνουν φωτογραφικά συγκεκριμένες περιοχές αλλα και προϊόντα με βάση τον τρόπο παραγωγής.

Ο κύριος όγκος από τα Ροδάκινα τα Νεκταρινια τα Επιτραπέζια Σταφύλια που καλλιεργουνται στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου τα οποία πραγματικά δέχθηκαν τις συνέπειες της Ουκρανικής κρίσης και του Εμπάργκο δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ.

Φτάνει πια η Αδικία συνάδελφοι δεν πρέπει να το δεχθούμε ούτε να το ανεχθούμε.

Ολοι μαζί βγαζουμε τα τρακτερ μας την Τρίτη στις 11 Οκτωβρίου στις 5:00 το απόγευμα στην Τούμπα Τυρνάβου ώστε να πραγματοποιήσουμε πορεία διαμαρτυρίας στο κτίριο της περιφέρειας Θεσσαλίας στην Λάρισα».