Κατέρρευσε το “παλιό γεφύρι” της Τσαγκαράδας στο Πήλιο

Οι θυελλώδεις άνεμοι, που έπνεαν την Πέμπτη 11/2 στην περιοχή της Τσαγκαράδας στο Πήλιο, ξερίζωσαν πλάτανο που έπεσε πάνω στο  πέτρινο μονότοξο γεφύρι της Τσαγκαράδας, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει το ιστορικό γεφύρι.

Το τοξωτό γεφύρι  βρίσκεται στην αρχή του χωριού και από εκεί ξεκινά το φαράγγι του Μυλοποτάμου και αποτελεί το παλαιότερο και πιο γνωστό γεφύρι του Πηλίου, με ένα χαρακτηριστικό οξυκόρυφο τόξο, κατασκευασμένο το 18ο αιώνα και συγκεκριμένα το 1728.

Ο τοπικός Πρόεδρος της Τσαγκαράδας Παναγιώτης Νάνος, επικοινώνησε με την ΕΡΤ Βόλου, προκειμένου να μας δώσει την είδηση καθώς και το φωτογραφικό υλικό, αλλά κυρίως για να μας επισημαίνει το πόσο σημαντικό είναι να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και μελέτη αποκατάστασης του γεφυριού, που ενώνει το φαράγγι του Μυλοποτάμου που βρίσκεται ανάμεσα στην Τσαγκαράδα και το Ξουρίχτι. Από το σημείο αυτό  περνάει το μονοπάτι που ξεκινάει από τις Μηλιές και διασχίζοντας το βουνό, καταλήγοντας  στην Τσαγκαράδα.

Το γεφύρι πριν την πτώση- καταστροφή του

Το τοξωτό γεφύρι πριν την πτώση του

Το τόξο είχε  άνοιγμα 12μ. και ύψος 6μ. ενώ το συνολικό μήκος του γεφυριού ήταν 18μ.

Το ιστορικό γεφύρι ήταν σήμα κατατεθέν της περιοχής και σημείο τουριστικής αναφορά, με θέσεις θέασης και ξεκούρασης, μια υπέροχη στάση πριν το  κατηφορικό μονοπάτι ανάμεσα στο καστανόδασος και στο δάσος με πλατάνια.

Πηγή: ert.gr