Καθαρισμός κάδων απορριμμάτων με ειδικά «οχήματα πλυντήρια» σε όλη την Αθήνα

Καθαρισμός κάδων απορριμμάτων με ειδικά «οχήματα πλυντήρια» σε όλη την Αθήνα

Άρχισε το βράδυ της Πέμπτης 5/9 ο συστηματικός καθαρισμός των κάδων απορριμμάτων που βρίσκονται και στις επτά Δημοτικές Κοινότητες της Αθήνας. Επτά ειδικά οχήματα – ένα σε κάθε Κοινότητα – με υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό βρίσκονται ήδη στους δρόμους της πόλης, όπου, ακολουθώντας τα απορριμματοφόρα του δήμου Αθηναίων, στη διάρκεια της αποκομιδής πλένουν με ζεστό νερό και ειδικό καθαριστικό υγρό τους κάδους που μόλις έχουν αδειάσει.

Με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από τη Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Νίκο Αβραμίδη, καθημερινά θα πλένονται τουλάχιστον 200 κάδοι και στις επτά Κοινότητες, γεγονός που σημαίνει πως περίπου σε δύο μήνες θα έχουν πλυθεί όλοι οι κάδοι της Αθήνας.

Σύμφωνα με τη νέα δημοτική Αρχή, το σύνολο των κάδων θα πλένονται τουλάχιστον έξι φορές τον χρόνο.

Εκτιμάται πως, με βάση τις τεχνικές δυνατότητες και με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του δήμου, το επόμενο διάστημα θα υπάρξει δυνατότητα για ακόμα περισσότερα δρομολόγια, με στόχο κάθε κάδος να πλένεται τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.

«Το τακτικό πλύσιμο των κάδων είναι η απάντηση σε ένα βασικό κι απολύτως δικαιολογημένο αίτημα των δημοτών της Αθήνας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε και όλα τα υπόλοιπα που χρειάζονται για μια πόλη πιο καθαρή και πιο φιλική για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Για μας η καθαριότητα στην πόλη είναι κεντρικός πυλώνας του σχεδιασμού μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πηγή: naftemporiki.gr