Κάθοδο με 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν αγρότες από το μπλόκο Δερβενίου

Κάθοδο με 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν αύριο αγρότες από το μπλόκο Δερβενίου

Στις 14.00 το μεσημέρι αναμένεται να φτάσουν με τριάντα τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (πλατεία ΧΑΝΘ) αγρότες και κτηνοτρόφοι από το μπλόκο Δερβενίου, στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, όπως επισήμανε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης.

“Κάναμε αίτημα στην τροχαία και αφού διαβουλεύτηκαν μας έδωσαν θετική απάντηση για την μετάβαση των 30 τρακτέρ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζητομάρης, προσθέτοντας ότι αυτή τους η κινητοποίηση εντάσσεται στη διοργάνωση συλλαλητηρίου, αύριο στις 12 το μεσημέρι, με αφορμή τα εγκαίνια (19.00) της 10ης Διεθνούς Έκθεσης Κτηνοτροφίας και Πτηνοτροφίας “Ζootechnia”, που ανοίγει τις πύλες της αύριο και θα διαρκέσει έως τις 5/2.

Υπενθυμίζεται, ότι το μπλόκο επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος του Δερβενίου, έστησαν με τα τρακτέρ τους αγρότες από τις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Ασσήρου και Λαγκαδά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με μέλη της διοργάνωσης του συλαλλητηρίου, αύριο, στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη θα πάρουν μέρος, χωρίς τρακτέρ, αγροτοκτηνοτρόφοι και αλιείες από διάφορα μπλόκα. Μεταξύ άλλων, “παρών” στο αυριανό συλλαλητήριο έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα δώσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές των Σερρών, Παγγαίου και Δράμας και Ελευθερούπολης Μάλιστα, σε σημερινή τους γενική συνέλευση, οι συμμετέχοντες στο μπλόκο που έχει στηθεί απο τις 25/1 στη διασταύρωση Σιδηροκάστρου έξω απο τον Λευκώνα Σερρών και επιχειρούν, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να μεταβούν στο τελωνείο του Προμαχώνα στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έδωσαν το “πράσινο φως”, σε όσους επιθυμούν να βρίσκονται αύριο στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης. 

Τονίζεται, ότι για το Σάββατο 4/2 προγραμματίζεται ακόμη μία μετάβαση των αγροτών στο ίδιο σημείο, αλλά με τη διοργάνωση να έχουν άλλες δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να έχουν καταλήξει ακόμα οριστικά.