Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς

Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Σε μόνιμη πλέον χρονική βάση, και με πολλά πεδία δράσης, θα λειτουργεί το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε μέλη και μη. Η απόφαση, η οποία και εξελίσσει ακόμα περισσότερο τις δραστηριότητές του, ελήφθη στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κατόπιν και εισηγήσεων έμπειρων στελεχών της Οργάνωσης.

Ήδη από τα προηγούμενα χρόνια και ειδικά πέρυσι το Κ.Ε.Α. Ζαγοράς είχε θετικά αποτελέσματα, με κύρια δραστηριότητα την κατάθεση δηλώσεων ΟΣΔΕ από αγρότες της περιοχής. Τα μέλη του Συνεταιρισμού, αγρότες που δεν είναι ενταγμένοι και ευρύτερα όλοι οι ενασχολούμενοι με τον πρωτογενή τομέα, από όλα τα χωριά του Ανατολικού Πηλίου, μπόρεσαν να εξυπηρετηθούν χωρίς να είναι αναγκαία η μετάβαση στη πόλη του Βόλου ή σε άλλες περιοχές που είναι αρκετά πιο μακριά από την έδρα του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, τη Ζαγορά.

-Διαφήμιση-
vamvaki prasino skouliki

Είναι δεδομένο ότι το Κ.Ε.Α. μπορεί να εξυπηρετήσει οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο, αλλά ένα από τα πολλά συγκριτικά του πλεονεκτήματα είναι ακριβώς ο τόπος που εδρεύει, καθώς προσδίδει προστιθέμενη αξία στο εύρος των δυνατοτήτων των κατοίκων, οι οποίοι δεν χρειάζεται να απασχολούνται με πολύωρες και κοστοβόρες μετακινήσεις.

Ενόψει της έναρξης λειτουργίας προγραμμάτων πολλαπλών δυνατοτήτων που δίνονται στους αγρότες και κτηνοτρόφους για ανάπτυξη των εκμεταλλεύσεων τους μέσω των λεγόμενων Σχεδίων Βελτίωσης, αλλά και των ποικίλλων μέτρων του πολυαναμενόμενου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 που ήδη ξεκίνησε σε λίγους τομείς, ο Συνεταιρισμός θα λειτουργεί σε μόνιμη βάση το Κ.Ε.Α. Ζαγοράς Πηλίου.

Μέχρι και πέρσι η λειτουργία του ήταν εποχιακή και επικεντρώνονταν στην περίοδο των δηλώσεων ΟΣΔΕ. Ήδη φέτος υπήρξε δραστηριοποίηση του Συνεταιρισμού, μέσω των στελεχών του που απασχολούνται στο Κ.Ε.Α. , στη παροχή υπηρεσιών σε ενδιαφερόμενους για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών.

Σκοπός του Συνεταιρισμού είναι καταρχάς η εξυπηρέτηση των μελών του αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής με την παροχή συμβουλών και την τεχνική υποστήριξη σε υποψήφιους λήπτες των ενισχύσεων που προβλέπονται, με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της θέσης των καλλιεργητών αλλά και των κτηνοτρόφων.

Συνεργάτης του Συνεταιρισμού στο συνολικό εγχείρημα η GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, μέσω των εξειδικευμένων συμβούλων της. Επιπλέον μεσομακροπρόθεσμος στόχος είναι η ανάδειξη της δυναμικής που μπορεί να έχουν τα Συνεταιριστικά σχήματα κυρίως σε επαρχιακές και δη ορεινές περιοχές, όπως η Ζαγορά και ολόκληρο το Πήλιο.

Άλλωστε ο Συνεταιρισμός Ζαγοράς με τα 100 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας έχει αποδείξει πολλές φορές ότι είναι πυλώνας για όλο το χωριό, το Ανατολικό Πήλιο και βασική επιχείρηση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα σε επίπεδο Μαγνησίας.

Οι αγρότες λοιπόν ενωμένοι μέσω του Συνεταιρισμού μπορούν και δημιουργούν τις δικές τους επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών με αποδέκτες τους ίδιους και τους συναδέλφους τους, γεγονός που δημιουργεί άμεσες και έμμεσες οικονομικές απολαβές για τα νοικοκυριά της περιοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς Πηλίου για επιπλέον πληροφορίες ή να επισκεφτούν άμεσα το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών στη Ζαγορά, το οποίο βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από την έδρα του Συνεταιρισμού, στη συνοικία του Αγίου Γεωργίου και πολύ κοντά στο Δημαρχείο Ζαγοράς.

Καλούνται όλοι όσοι ενδιαφέρονται να ενταχτούν σε Σχέδια Βελτίωσης και να εκσυγχρονίσουν τις καλλιεργητικές μεθόδους τους με μηχανολογικό εξοπλισμό και με υλικοτεχνικές υποδομές να επικοινωνήσουν άμεσα.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός σκοπεύει να διοργανώσει και ενημερωτικές ημερίδες μέσω του Κ.Ε.Α. ώστε οι καλλιεργητές να γνωρίζουν τι προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης προβλέπεται να λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα και ποιες είναι οι προϋποθέσεις ένταξής τους σε αυτά.

Υπεύθυνος της υπηρεσίας αυτής είναι ο Σπύρος Λιάτσικος, εργαζόμενος του Αγροτικού Συνεταιρισμού και τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: 2426022730 (τηλέφωνο και fax), [email protected] για ηλεκτρονική επαφή.

Στον Συνεταιρισμό στελέχη και Διοίκηση πιστεύουν ότι η μόνιμη λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αγροτών θα δημιουργήσει ισχυρότερες σχέσεις εμπιστοσύνης των παραγωγών με την εν λόγω υπηρεσία, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα για την δράση της Οργάνωσης στα τοπικά ζητήματα και το κυριότερο πληρέστερη πληροφόρηση όλων και ετοιμότητα, ώστε στο δύσκολο δρόμο που βαδίζουν οι αγρότες να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία που θα βελτιώσει τις συνθήκες εργασίας τους και το βιοτικό τους επίπεδο.

-Διαφήμιση-
gaia epicheirein congress