ΚΕΟΣΟΕ: Mόνο με email οι ειδοποιήσεις στους δικαιούχους αδειών φύτευσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), σε τροποποίηση της ισχύουσας ΥΑ για τις Άδειες φύτευσης προβαίνει ο υπουργός Α.Α.Τρ Στ. Αραχωβίτης, προκειμένου να προσαρμοσθούν οι διατάξεις της  Υ.Α. 609/16822/14.2.2017 στις διατάξεις περί προσωπικών δεδομένων:

Η τροποποιήσεις αφορούν:

  • Την παράταση της ημερομηνίας των διοικητικών ελέγχων και την οριστικοποίηση των αιτήσεων από 15/5 σε 10/6
  • Την ενημέρωση των δικαιούχων για την βαθμολογία τους (μετά το πέρας των ενστάσεων των απορριπτόμενων αιτήσεων ) μέσω ηλεκτρονικού και μόνο μηνύματος και όχι μέσω ανάρτησης προσωρινών πινάκων, όπως προβλέπει η ισχύουσα υπουργική απόφαση
  • Την ενημέρωση των δικαιούχων (μετά το πέρας της εξέτασης των ενστάσεων επί της βαθμολογίας των αγροτεμαχίων) μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e mail) , το αργότερο έως 31/7 (από 27/7) και όχι μέσω ανάρτησης προσωρινών πινάκων στην ιστοσελίδα του Υπ.Α.Α.Τρ.

(σ.σ. και στις δύο ανωτέρω περιπτώσεις πέραν της ανάρτησης πινάκων προβλεπόταν και  η ηλεκτρονική ενημέρωση του αιτούντος)

Με τις τροποποιήσεις που επέρχονται καθίσταται σαφές ότι οι αιτούντες  (αγρότες)  θα πρέπει να παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή την ηλεκτρονική τους αλληλογραφία μέσω του e mail με το οποίο έχουν υποβάλλει το αίτημα τους.