Αυτό το άρθρο είναι 13 μηνών

“Κεράσματα” γεύσεων και εκπλήξεων στην Αμαλιάδα

24/05/2023
1' διάβασμα
kerasmata-gefseon-kai-ekplixeon-stin-amaliada-252737

Θεσμός για την Αμαλιάδα το Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα», το οποίο διοργανώνεται για 5η χρονιά στην πόλη και φιλοδοξεί να προσελκύσει το ενδιαφέρον του κοινού της περιοχής αλλά και ολόκληρου του νομού.

Φέτος, για πρώτη φορά φιλοξενείται στην πόλη και το 8ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς μαζί με το πανελλήνιο συνέδριο με θέμα: «Η επόμενη μέρα στον ελαιοκομικό τομέα της Ελλάδας», ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων και ο 5ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς.

Τα δύο μεγάλα Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στις 26-27 και 28 Μαΐου στο Αθλητικό Κέντρο Αμαλιάδας, σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Ήλιδας και του Επιμελητηρίου Ηλείας. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο «Έκθεση Προϊόντων Υψηλής Ποιότητας «Κερνάμε Ελλάδα»» και η «Αγροτική Περιφερειακή Έκθεση» Δυτικής Ελλάδος, παρουσιάζοντας νέες καινοτομίες στον αγροτικό τομέα με αγροτικό εξοπλισμό για την ελιά, καθώς και προϊόντα, υπηρεσίες και γαστρονομία βασισμένη στο ελαιόλαδο. Παράλληλα, σε δυο κεντρικές αίθουσες θα οργανωθούν το Local Agenda Olive Oil Forum και το Olive Oil Gastronomy Forum.

Πηγή: ertnews.gr

ΓΡΑΦΕΙ: