Αργολίδα: Κεραυνός εν αιθρία η απόφαση του ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις –Σε κινητοποιήσεις οι παραγωγοί την Παρασκευή 7/10

Κεραυνός εν αιθρία αποτελούν οι τελικές εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ στην Αργολίδα για τις ζημιές από τον παγετό. Οι εκτιμήσεις ουσιαστικά αναιρούν τις αποζημιώσεις που δόθηκαν και οι παραγωγοί τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν αφού καλούνται να επιστρέψουν ένα μεγάλο μέρος των προκαταβολής των 300 ευρώ που έχουν πάρει !!!

Μόλις έγιναν γνωστές οι απαιτήσεις του ΕΛΓΑ οι παραγωγοί προχώρησαν σε έκτακτη συνέλευση την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις και μαζικές ενστάσεις για τις εκτιμήσεις που έκανε ο ΕΛΓΑ.

Οι παραγωγοί είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν μετά την έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 3/10 στις εγκαταστάσεις της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ σε κινητοποίηση την Παρασκευή με αρχικό σταθμό τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σχοινοχωρίτη και στη συνέχεια να μεταφερθούν στο Αργος όπου προτίθενται να κλείσουν την γέφυρα του Ξηριά.

Οι εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ για τις ζημιές στην Αργολίδα όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί ήταν εκτιμήσεις του ποδιού και γι αυτό έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις εκτιμήσεις που έκανε η ΔΑΟΚ Αργολίδας και έδιναν 70 % ζημιά . Οι παραγωγοί όπως φάνηκε μέσα από την συζήτηση δεν είναι διατεθειμένοι να αποδεχθούν τις εκτιμήσεις και θα πιέσουν πολυεπίπεδα όλους τους αρμόδιους να δώσουν λύση .

Στόχος τους είναι πεισθεί η διοίκηση του ΕΛΓΑ να προχωρήσει μέσω μίας διοικητικής πράξης στην κατοχύρωση της ζημιάς στο 70 % όπως και η ΔΑΟΚ Αργολίδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η προσπάθεια συνάντησης με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο έπεσε στο κενό.

Ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος τους ζήτησε να περιορισθούν σε ένα υπόμνημα με τις θέσεις.