Κερδίζει έδαφος η αποκάλυψη της «ΥΧ» για τον Άρειο Πάγο

Άμεση ήταν η απήχηση στο αγροτικό κόσμο, του πρωτοσέλιδου της «ΥΧ», σχετικά με το δικαίωμα των δανειοληπτών αγροτών να αμφισβητήσουν τον υπολογισμό της οφειλής τους, σύμφωνα με τον Ν.3259/2004 περί πανωτοκίων, στον οποίο προέβη μονομερώς η πρώην ΑΤΕ. 

Πιο συγκεκριμένα ο Σύλλογος Πτηνοτρόφων Χοιροτρόφων Νομού Ευβοίας με επιστολή του προς την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφέρει πως «μετά από 16 χρόνια δικαστικών αγώνων από τους κτηνοτρόφους όλης της Ελλάδας, ήρθε η σωτηρία μας από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου που μας απελευθερώνει από τα παράνομα Πανωτόκια της πρώην Αγροτικής Τράπεζας».

Στην επιστολή τους οι αγρότες της Εύβοιας τονίζουν πως «τα παράνομα πανωτόκια κατέστρεψαν την Ελληνική Παραγωγή και οι εισαγωγές κρεάτων ξεπέρασαν τις εισαγωγές καύσιμων».

Ακολουθεί η επιστολή του Συλλόγου Πτηνοτρόφων Χοιροτρόφων Νομού Ευβοίας:

«Κύριε Πρωθυπουργέ, κύριοι πολίτικοι, μετά από 16 χρόνια δικαστικών αγώνων από τους κτηνοτρόφους όλης της Ελλάδας, ήρθε η σωτηρία μας από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου που μας απελευθερώνει από τα παράνομα Πανωτόκια της πρώην Αγροτικής Τράπεζας που σήμερα είναι ο αδίστακτος εκκαθαριστής PQH.

Όπως είναι γνωστό τα παράνομα πανωτόκια κατέστρεψαν την Ελληνική Παραγωγή και οι εισαγωγές κρεάτων ξεπέρασαν τις εισαγωγές καύσιμων.

ΗΡΘΕ Ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ΄ΑΡΙΘΜ. 97/ 2020 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Δ.Ο.Υ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ P.Q.H.

Η απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου ουδεμιά επίπτωση έχει στα δημοσιονομικά της χώρας μας δεδομένου, ότι το σύνολο των παρανόμων πανωτοκίων είχαν την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου,πλέον εδώ και 10, 15 χρόνια από την βεβαίωση τους είναι μέσα στα ληξιπρόθεσμα χρέη των 105 δις ευρώ των  ιδιωτών προς το Δημόσιο, αντίθετα σύμφωνα με το εγραφο του υπουργείου οικονομικών με αριθμ. 2/16199/0025 2652006 αναφέρει ότι εάν εφαρμοστεί ο ν. 3259/2004 η αφαίρεση των ως άνω ποσών έχει ως συνέπεια το ύψος της εγγυητικής ευθύνης του Ελληνικού Δημοσίου, μειώνεται.

Κύριοι οι υποθήκες των κτηνοτρόφων είναι χωράφια και κτηνοτροφία που δεν έχουν καμιά αξία στους τρίτους πλην των κτηνοτρόφων .

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΕΞΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΕΞΟΔΑ , ΜΗΝ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΛΑΒΕΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΔΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ , ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΑΣ».