Κερδίζουν έδαφος στην αγορά οι ιταλικές φράουλες

Κερδίζουν έδαφος στην αγορά οι ιταλικές φράουλες

Οι καταναλωτές ανακαλύπτουν εκ νέου την ιταλική φράουλα και την αναζητούν στην αγορά, αναφέρει Ιταλία ο χονδρέμπορος Massimo Castrogiovanni στην ιστοσελίδα Freshplaza, ενώ σύμφωνα με άλλους εμπόρους που επικαλούνται οι συντάκτες της, οι ιταλικές φράουλες τείνουν να αντικαθιστούν όλο και περισσότερο τις ισπανικές στα ράφια της αγοράς. Οι τιμές ποικίλουν, αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

«Ένα κιλό ποιοτικές φράουλες πωλήθηκε στη χονδρική 4-5 ευρώ τις προηγούμενες μέρες», σύμφωνα με την πηγή της ιστοσελίδας, «και ενώ διαθέτουμε και φθηνότερο προϊόν οι πελάτες μας αναζητούν το καλύτερο ποιοτικά». Οι ισπανικές φράουλες, αναφέρεται, αν και φθηνότερες, αναζητώνται λιγότερο, γιατί οι πελάτες προτιμούν ένα προϊόν με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη, και ισορροπία ανάμεσα στην οξύτητα και στην μεστότητα της σάρκας.

Η ποικιλία Marisol είναι εξίσου δημοφιλής, και μάλιστα τα τελευταία χρόνια βελτιώνονται διαρκώς τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της παραγωγής. «Οι πωλήσεις παίρνουν μπροστά για τα καλά από τις αρχές Μαρτίου», είπε ο M. Castrogiovanni.