Κέρκυρα: Νέα προγράμματα για την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 31 Μαρτίου διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση από τον ΣΕΒΕ – Σύνδεσµο Εξαγωγέων, µε την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Επιµελητηρίων Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας & Ιθάκης και Λευκάδας σχετικά µε την παρουσίαση δύο νέων επιδοτούμενων προγραµµάτων επαγγελµατικής εξειδίκευσης, τα οποία υλοποιούνται στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηµατικότητα και Καινοτοµία 2014-2020».

Την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκπροσώπησαν η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας, Αλέξανδρος Αλεξάκης.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΙΝ, βασικός προβληματισμός σε σχέση με την δυναμική της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον τομέα των εξαγωγών, παραμένει η παραγωγική επάρκεια κυρίως του πρωτογενούς τομέα.

Μια από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων είναι ενίσχυση του αγροδιατροφικού κλάδου. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προγραμματίζει την Εκπόνηση Μελέτης για την δημιουργία Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας, ενώ παράλληλα κινείται στην κατεύθυνση της σύστασης τοπικών ομάδων γαστρονομίας για την προώθηση των προϊόντων και την δικτύωση των παραγωγικών φορέων.

Οι ενδιαφερόμενοι να ενταχθούν στα προγράμματα μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες στην σελίδα του ΣΕΒΕ www.seve.training.

Πηγή: ertnews.gr