Κίνα: Αύξηση του πληθυσμού των εκτρεφόμενων χοίρων, σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%

Ο αριθμός των χοίρων εκτροφής στην Κίνα, αλλά και των «χοιρομητέρων» έχει ουσιαστικά αυξηθεί, μετά τις προσπάθειες του Πεκίνου για την αποκατάσταση της παραγωγής, όπως έδειξαν το Σάββατο, τα στοιχεία του υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικών Θεμάτων.

Μέχρι σήμερα, οι πληθυσμοί των οικόσιτων χοίρων, αλλά και της εκτροφής «χοιρομητέρων», έχουν ανακάμψει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80% από το επίπεδο των πληθυσμών που έχει καταγραφεί σε κανονικές χρονιές, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Από την προηγούμενη χρονιά, το Πεκίνο υλοποίησε μια σειρά πολιτικών, ώστε να δώσει κίνητρα για την αύξηση της παραγωγής των χοίρων, αλλά και να σταθεροποιήσει τις τιμές του χοιρινού κρέατος που επηρεάστηκαν από την αφρικανική γρίπη των χοίρων, αλλά και άλλους παράγοντες.

Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι η ικανότητα παραγωγής θα επιστρέψει στα επίπεδα των ετών χωρίς ασθένειες, η Κίνα θα προσπαθήσει για να διατηρήσει την παρούσα δυναμική ανάκαμψης, αλλά και περαιτέρω αύξησης της παραγωγής χοιρινού κρέατος, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Χαν Τσανγκφού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ