Γεωργικές συμβουλές μέσω κινητών τηλεφώνων βοηθούν 1,7 εκατ. αγρότες να αυξήσουν την παραγωγή τους

Περίπου 1,7 εκατ. αγρότες μικρής κλίμακας στην Κένυα, τη Νιγηρία και το Πακιστάν θα λάβουν εξατομικευμένες γεωργικές συμβουλές μέσω των κινητών τους τηλεφώνων ως μέσο βελτίωσης των εισοδημάτων τους, της επισιτιστικής ασφάλειας και την αντιμετώπιση των δυσκολιών που έχουν προκύψει λόγω του κορωνοϊού.

Η πρωτοβουλία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Διεθνούς Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης (IFAD) του Precision Agriculture for Development (PAD), ενός παγκόσμιου μη κερδοσκοπικού οργανισμού. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία κινητών τηλεφώνων, οι αγρότες θα λάβουν χαμηλού κόστους εξατομικευμένες συμβουλές για τη βελτίωση των πρακτικών στο αγρόκτημα, τη χρήση εισροών, τη διαχείριση παρασίτων και ασθενειών, τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και την πρόσβαση στις αγορές.

Το Διεθνές Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι έχει αναλάβει 11 πρωτοβουλίες, αναμεσά τους και η παραπάνω. Συνολικά, η χρηματοδότηση για αυτές τις πρωτοβουλίες είναι ύψους 11,2 εκατ. δολαρίων συν 5,2 εκατ. δολάρια σε συγχρηματοδότηση κυρίως από κυβερνήσεις και εταίρους υλοποίησης. Στόχος είναι να ωφεληθούν περίπου 6,7 εκατ. γεωργοί στις αναπτυσσόμενες χώρες που επηρεάζονται δυσμενώς από την οικονομική επιβράδυνση που προκαλείται από την πανδημία του κορωνοϊού.