Κινητοποίηση στον Τύρναβο για τις αποζημιώσεις από τον παγετό

Σύσκεψη συνεταιριστών το Σάββατο- Βγαίνουν τρακτέρ τη Δευτέρα

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην επαρχία Τυρνάβου τις τελευταίες μέρες, σχετικά με τις ζημιές που σημειώθηκαν στις δενδροκαλλιέργειες και στα αμπέλια, από τον παγετό της 8ης και 9ης Απριλίου και το παλλαϊκό αίτημα για δίκαιες αποζημιώσεις και άμεσες προκαταβολές.

Αρχικά με πρωτοβουλία του προέδρου του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστου Τσιτσιρίγκου, το Σάββατο το πρωί στις 11:00 στο Δημοτικό Θέατρο Τυρνάβου «Μαξίμ» θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη συνεταιριστών του νόμου, με την παρουσία του προέδρου της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ελλάδος (ΕΘΕΑΣ) Χρήστου Γιαννακάκη, ο όποιος συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΛΓΑ και η παρεμβατικότητα του στα αρμόδια υπουργεία είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Στη σύσκεψη αυτή, θα καθοριστεί το διεκδικητικό πλαίσιο αλλά και οι επόμενες κινήσεις της Επιτροπής.

Στο μεταξύ την Δευτέρα οι Αγροτικοί Σύλλογοι της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο με τρακτέρ στην Κεντρική πλατεία του Τύρναβου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

«Αναλυτικότερα, στο κάλεσμα τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι της επαρχίας Τυρνάβου αναφέρουν για την κινητοποίηση της Δευτέρας: Λόγω της αγωνίας και της απόγνωσης στην οποία έχουμε έλθει όλοι οι αγρότες του σεισμόπληκτου Δήμου Τύρναβου, εξαιτίας των έξι παγετών που κατέστρεψαν όλες τις αγροτικές παραγωγές μας, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για την επιβίωση μας. Πλέον είναι γνωστό σε όλους μας ότι καμιά κυβέρνηση δεν μας χάρισε πότε τίποτα, ό,τι κερδίσαμε το κερδίσαμε με τους αγώνες και τα τρακτέρ στο δρόμο, που αποτελεί την μεγαλύτερη δύναμη μας. Να είναι σίγουροι οι κυβερνώντες ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή αν δεν ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα επιβίωσης μας».