Κλιμακώνουν τον αγώνα τους με κλείσιμο δρόμων οι αγρότες

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους με κλείσιμο δρόμων οι αγρότες
-Διαφήμιση-
gaia-sense

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες που βρίσκονται  για δεύτερη εβδομάδα στον κόμβο της Νίκαιας, καθώς στο πλαίσιο των πανελλαδικών δράσεων που αποφασίστηκε την Κυριακή στη Νίκαια, θα κλείσουν σήμερα Τρίτη 5/2 το απόγευμα, 4-6μ.μ. τον κυκλικό κόμβο Πλατυκάμπου, μπλοκάροντας την κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Λάρισας Βόλου και την πρώτη έξοδο της εθνικής οδού από Αθήνα προς Λάρισα, κοντά στο σημείο, όπου είναι παραταγμένα τα τρακτέρ.

Για την κινητοποίηση στον Πλατύκαμπο θα μετακινηθούν περίπου 30 τρακτέρ από τον κόμβο της Νίκαιας και πολλά αγροτικά αυτοκίνητα. Αυτό αποφασίστηκε στη χθεσινοβραδινή γενική συνέλευση των αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας, όπου έγινε ο νέος προγραμματισμός δράσης. Σήμερα και μετά τον δίωρο αποκλεισμό των δρόμων, θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη των αγροτών, για να αποφασισθεί η επόμενη δράση, που θα είναι πιθανότατα αύριο Τετάρτη στις σήραγγες των Τεμπών, στον αυτοκινητόδρομο της ΠΑΘΕ, μετά τα διόδια Μακρυχωρίου.

Όσον αφορά στις συναντήσεις αντιπροσωπείας αγροτών με την κυβέρνηση, όπως έγινε γνωστό χθες βράδυ οι θεσσαλοί αγρότες δεν δέχονται την πρόσκληση Αραχωβίτη για συνάντηση την Τετάρτη στο ΥΠΑΑΤ και επιμένουν για διευρυμένη κυβερνητική σύνθεση, υπό την προεδρεία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΟΣΝΛ Ρίζο Μαρούδα «εμείς ζητάμε συνάντηση με την κυβέρνηση. Δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον κ. Αραχωβίτη, αλλά έχει δηλώσει αναρμόδιος στα πιο πολλά θέματα. Εξάλλου έχουμε συναντηθεί μαζί του και οι απαντήσεις του δεν μας ικανοποίησαν. Δεν θέλουμε να εισπράξουμε απαντήσεις του στυλ «θα το εξετάσουμε και θα σας απαντήσουμε». 

Στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Η συνάντηση που έχει κλειστεί σίγουρα είναι αυτή της Πέμπτης με την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού κ. Θάνου, στην οποία θα θέσουν το πρόβλημα της δημιουργίας καρτέλ στο βαμβάκι, με τη μέθοδο των ανοικτών τιμών. Στη μεθαυριανή συνάντηση θα βρεθούν στην Αθήνα οι αγρότες Γιάννης Κουκούτσης (αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας-ΕΟΣΝΛ), Τάκης Αδαμόπουλος (αντιπρόεδρος ΕΟΣΝΛ-Φάρσαλα), Αλ. Λαχανάς (μέλος ΕΟΑΣΝΛ), Σωτ. Αντωνίου (πρόεδρος Α.Σ. Παλαμά Καρδίτσας), Σωτ. Γιαννακός (αντιπρόεδρος ΕΟΑΣΝ Καρδίτσας), οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που στοιχειοθετούν την κατηγορία τους για καρτέλ στην αγορά του βαμβακιού.     

Ψηφίσματα

*Η διοίκηση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών Ιματισμού και Δέρματος Νομού Λάρισας και εργαζόμενοι στον κλάδο καταδικάζουνε, με ανακοίνωση τους, «την επιχείρηση τρομοκρατίας της κυβέρνησης απέναντι στην αγωνιζόμενη αγροτιά, τονίζοντας πως ο αυταρχισμός, η υποκρισία και η καταστολή δεν έχει τέλος απέναντι στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων και της αγροτιάς».

*Το Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού νομού Λάρισας στηρίζει τον αγώνα των αγροτών «ενάντια στην πολιτική του αφανισμού των μικρομεσαίων αγροτών, για την επιβίωση και την παραμονή τους στο χωριό και την αγροτική παραγωγή. Καταδικάζει επίσης την δίωξη των αγροτών του μπλόκου της Νίκαιας και την ποινικοποίηση των αγώνων τους».         

-Διαφήμιση-