Ένα βήμα πιο κοντά στην έγκριση η κατοχύρωση ως ΠΓΕ της «Φάβας Αμοργού» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρου Αραχωβίτη και της Υφυπουργού, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, εγκρίθηκε ο φάκελος για την κατοχύρωση του Προϊόντος Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) «Φάβα Αμοργού» και αποστέλλεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή προς έγκριση.

Η γεωγραφική περιοχή καλλιέργειάς της είναι το νησί της Αμοργού που ανήκει διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Κυκλάδων της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Η μέθοδος καλλιέργειας της Φάβας της Αμοργού και οι ξηροθερμικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί επηρεάζουν το μέγεθος των καρπών και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά.

Το προϊόν έχει αποκτήσει μεγάλη φήμη τόσο στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες του νησιού, όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα και η αναγνώρισή του ως ΠΓΕ θα επιφέρει προστιθέμενη αξία στους παραγωγούς.