Κορινθία : Μαίνεται η φωτιά στα Γεράνια όρη

Κορινθία : Μαίνεται η φωτιά στα Γεράνια όρη
-Διαφήμιση-
Σπούδασε την αγροτική ειδικότητα που σου αρέσει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ!

Μαίνεται η φωτιά στα Γεράνια Όρη, όπου το κύριο μέτωπο βρίσκεται και κινείται προς τους Αγίους Θεοδώρους της Κορινθίας. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη, στο μέτωπο της πυρκαγιάς που κινείται προς τους Αγίους Θεοδώρους.

Επί τόπου βρίσκονται 176 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 υδροφόρες και 9 οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και 3 μηχανήματα έργου.

-Διαφήμιση-
Corteva agriculture

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας που έγινε στους Αγίους Θεοδώρους εχθές ζητήθηκε να ληφθούν έκτακτα μέτρα γιατί υπήρχε ο φόβος επέκτασης της φωτιάς στην ευρύτερη περιοχή Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Χθες μετά απο προτροπή των τοπικών Αρχών, εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί που ανήκουν στους Αγ. Θεοδώρους, το Λεοντάρι, η Νέα Πολιτεία και το Κατσιβίρι), καθώς και μια κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Επισημαίνεται ότι η πυρκαγιά έχει χωριστεί σε δυο μέτωπα, το πρώτο κινείται προς το Καβυλάρι και δεν χαρακτηρίζεται ανησυχητικό αφού δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και το δεύτερο κινείται προς τους Αγίους Θεοδώρους.

Αυτό το μέτωπο είναι που προκαλεί ανησυχία γιατί δείχνει να απειλεί τους οικισμούς που από εχθές το απόγευμα εκκενώθηκαν προληπτικά.

-Διαφήμιση-
Αγροτική Καινοτομία - Γεωργικές Συμβουλές